Antwerp steunt Overmars: “Verdient een tweede kans”

Foto: Antwerp steunt Overmars: “Verdient een tweede kans”

Marc Overmars heeft besloten om geen beroep aan te tekenen bij het CAS. Royal Antwerp FC steunt de technisch directeur, die nu tot november 2024 geschorst is vanwege grensoverschrijdend gedrag in zijn Ajax-periode.

Overmars keert na schorsing terug bij Royal Antwerp FC

Antwerp schrijft dat het inmiddels is ingelicht door Overmars. Op de clubwebsite schrijft de Belgische topclub: “Sinds de uitspraak van FIFA, begin januari, was Marc Overmars al niet meer actief voor RAFC en ondertussen is ook op een formele manier overeengekomen om zijn werkzaamheden als directeur voetbalzaken van RAFC tijdelijk op te schorten. Tot half november ‘24 worden zijn taken verdeeld onder het management en het scoutingteam.”

Na zijn schorsing keert Overmars terug als Antwerp-directeur. De club uit Antwerpen heeft geen twijfel over het voortzetten van de samenwerking. “Bij de komst van Marc Overmars naar RAFC in maart 2022 heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen.”

Afspraken gemaakt

“Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd”, vervolgt Antwerp. “Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.”

Tot slot schrijft Antwerp: “De club steunt Marc in die beslissing en we willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije 2 jaar als mens en als professional hebben leren kennen. Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.”

Eens met Antwerp?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie