Kuijt sneert naar Nederlandse media en wijst naar Henderson

Foto: Kuijt sneert naar Nederlandse media en wijst naar Henderson

Dirk Kuijt heeft zijn eerste succes als trainer binnen. De Nederlandse oefenmeester is kampioen geworden met Beerschot op het tweede niveau van België. Dat zorgde voor blijdschap bij de oud-Feyenoorder, die na het behaalde succes uithaalde naar zijn Nederlandse criticasters.

Kuijt haalt uit naar Nederlandse media na Belgisch succes met Beerschot

Kuijt kende een beroerde start in zijn trainerscarrière bij ADO Den Haag, maar heeft bij Beerschot nu sportieve revanche genomen. “Een titel veroveren: dat gebeurt soms maar één keer in een carrière”, vertelt Kuijt tegenover de Gazet van Antwerpen. Het is uniek. Zeker voor deze spelers. Het is enorm knap wat ze gepresteerd hebben.”

De oefenmeester zegt in België zich wel gerespecteerd te worden, dat in tegenstelling tot in Nederland. “Er zijn een aantal zaken gebeurd in Nederland, waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben. Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht.”

Volgens Kuijt gaat de Belgische media er beter mee om dan de Nederlandse media. “Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken. In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken. Vincent Janssen heeft het onlangs ook aangehaald in een interview. Zelfs Jordan Henderson maakte het mee bij Ajax. En die jongen heeft de Champions League en de Premier League gewonnen.”

Eens met Kuijt?

  • Ja, de Nederlandse media is te hard
  • Nee, de Nederlandse media heeft het recht om hard te zijn
970+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie