‘Bizarre kritiek op Hans Kraaij’

Foto: ‘Bizarre kritiek op Hans Kraaij’

Hans Kraaij jr. heeft het klaarblijkelijk gedaan bij Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Milan van Dongen werd daarmee geconfronteerd toen hij aanwezig was bij de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel tussen The Reds en Atalanta Bergamo, en Sjoerd Mossou neemt het op voor Kraaij.

‘Jürgen Klopp doet net alsof Hans Kraaij iets schandaligs heeft gedaan…’

Klopp zei onder meer: “Wat een verschrikkelijk interview. Ken je iemand die het een goed interview vond?” Maar Mossou countert in de AD Voetbalpodcast: “Hans is natuurlijk een beroep op zichzelf. Je kunt verslaggever worden of journalist, maar je kunt nooit Hans Kraaij worden. Daar is er maar één van. Dat is eigenlijk gewoon een nuchtere constatering. Hij is niet te vergelijken met welke journalist ter wereld dan ook, dus je krijgt af en toe dit soort gekke gesprekjes. Maar dat is natuurlijk ook wat hem wel geinig maakt. In het buitenland zijn ze er totaal niet aan gewend, kunnen ze er totaal niet mee omgaan en vinden ze het heel raar. Je kunt je afvragen of het niet een beetje onbeleefd is en of het nou zo hard moet, dat vond hij zelf volgens mij ook. Het is een stijl die ik ergens ook wel weer geinig vind.”

De interviews van Kraaij zijn in ieder geval níét ‘dertien in een dozijn’: “Veel van die interviewtjes zijn natuurlijk dodelijk saai, er gebeurt nooit iets. Met Hans weet je dat er een verrassing op de loer ligt. Soms is het pure ergernis, soms is het plaatsvervangende schaamte. Dat komt ook weleens voor, het kan ook tenenkrommend zijn. Maar er zit wel altijd jus bij, het is nooit droog. Je wordt altijd wel verrast. Hij springt als het ware met zijn ogen dicht het diepe in en dan zien we wel hoe het eindigt. In het buitenland vinden ze dat heel raar.”

Uit de woestijn

Volgens Mossou moet Klopp ook niet doen alsof er iets schandaligs is gebeurd… “We hebben het hier niet over een 18- of 19-jarige die met de grond gelijk wordt gemaakt, dat is al een heel ander verhaal. Henderson is een gearriveerde speler, komt uit de woestijn. Moet Ajax even bij de hand nemen voor heel, heel, heel veel geld. Dan mag je daar best een scherp vraagje tegenaan gooien. We hoeven niet allemaal beleefd te blijven.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
526+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:17
23+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
624+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
67+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
91+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
69+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1339+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
60+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
60+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
94+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
36+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
309+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
141+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
99+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
481+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
49+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
265+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
81+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
96+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
84+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie