Van Basten laakt Ajax-leiding: “Dat is een hele kwalijke zaak”

Foto: Van Basten laakt Ajax-leiding: “Dat is een hele kwalijke zaak”

Marco van Basten is niet te spreken over de bestuurlijke top van Ajax. Volgens de oud-trainer van de Amsterdammers heeft de clubleiding van Ajax onder meer Alfred Schreuder laten zwemmen en is ook het transferbeleid van de club dramatisch te noemen. Daarnaast vindt Van Basten het verbazingwekkend dat er nog altijd geen technisch directeur is aangesteld.

Aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo spreekt Van Basten over het vertrek van Schreuder. “Ik denk dat je kneiterhard moet zijn. Daarna kun je lief zijn. Eerst lopen en geen teksten.” Daarbij verwijst de voetbalanalist ook naar de clubleiding van Ajax. “Het bestuur heeft hem ook laten zwemmen. Marc Overmars is in februari weggegaan en ze hebben nog steeds geen technisch directeur. Er is in al die tijd niks gedaan en dat is slecht van Ajax als organisatie.”

Dramatisch transferbeleid Ajax

Ook het transferbeleid van Ajax is volgens Van Basten dramatisch te noemen. “Ze hebben spelers verkocht en slechte spelers verkocht. Er is veel geld binnengekomen en dat hebben ze absoluut verkwanseld. Dat is een hele kwalijke zaak. Het bestuur speelt daar een hele slechte rol in.”

Volgens Youri Mulder had Schreuder daar ook meer in moeten doen, die volgens hem daarin te passief is geweest. “Je moet misschien al kneiterhard zijn op het moment dat een heel elftal leeggekocht wordt. Dan moet je optreden. Hij heeft wel gezegd dat hij het er niet mee eens was dat Antony verkocht werd, maar met meer bonje. Daar is hij misschien te netjes voor geweest.”

Ben jij het eens met de kritiek van Van Basten?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, daar kan ik mij niet in vinden
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie