Utrecht nam vóór Groningen al Hake-besluit

Foto: Utrecht nam vóór Groningen al Hake-besluit

FC Utrecht heeft dinsdag besloten om René Hake per direct te ontslaan. De thuisnederlaag tegen FC Groningen (1-2) werd de oefenmeester fataal, maar zijn toekomst zou sowieso niet in de Domstad liggen.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam erkent dat het aflopende contract van Hake geen vervolg zou krijgen. “Het was al uitgesproken dat het beter was om na het seizoen uit elkaar te gaan, maar we werden ingehaald door de werkelijkheid”, zo citeert De Telegraaf. “En dat was weer een teleurstellend resultaat, waardoor we uit de laatste zestien wedstrijden maar zeventien punten hebben gehaald en in die periode ook nog in de beker zijn uitgeschakeld.”

Zuidam vervolgt: “Dat is niet de reeks die past bij het doel en de selectie. Daar is René het ook mee eens. Dat heeft gewoon te lang geduurd. René heeft met zijn hele ziel en zaligheid alles geprobeerd om dat om te draaien. Helaas is dat niet gelukt. Na Groningen zijn wij tot het punt gekomen, dat er voor ons maar één keuze was. René had graag het seizoen afgemaakt, omdat hij de overtuiging had dat hij het om kon draaien. Maar uiteindelijk is toch de beslissing genomen om per direct uit elkaar te gaan.”

De Utrecht-directeur spreekt van ‘een zwaar gesprek’. “Je hebt niet alleen met de trainer te maken maar ook met de mens. René is iemand die met zijn hele ziel en zaligheid bij de club betrokken was, ook op emotioneel vlak. Dit afscheid viel hem heel zwaar, maar ons ook. Het is ook het mooie van de persoon en hoe hij binnen de club bekendstaat.”

Wint Utrecht in Waalwijk? De odd is 1.90!

Heeft FC Utrecht goed gehandeld?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie