Unnerstall houdt rekening met alle scenario’s: ‘Normaal dat je erop oefent’

Foto: Unnerstall houdt rekening met alle scenario’s: ‘Normaal dat je erop oefent’

FC Twente neemt het donderdagavond in de achtste finales op tegen Ajax. Onlangs lieten de Tukkers nog een uitgelezen mogelijkheid liggen om te winnen in de Johan Cruijff ArenA. Doelman Lars Unnerstall verwacht nu een ander duel dan en ziet dat Ajax nu ook anders voor de dag komt dan tijdens het 0-0 gelijke spel. Toch heeft de Duitser vertrouwen in een goede afloop.

Tegenover de camera’s van ESPN reageert Unnerstall gevat als er gevraagd wordt wat er is veranderd bij Ajax. “Ze winnen weer. Ze zijn weer comfortabel aan de bal, creëren kansen en maken ze ook echt af. Ze zijn sterker als destijds. Dat moeten we zien tegen te houden. Thuis zijn we supersterk.”

Dat de doelman vertrouwen heeft in een goede afloop in de Grolsch Veste is gezien de statistieken ook wel logisch. De ploeg van trainer Ron Jans verloor nog geen enkel thuisduel dit seizoen. Unnerstall sluit echter niet uit dat het komt tot het nemen van strafschoppen en zegt er al op geoefend te hebben. “Je weet dat als je verliest, je niet meer mee mag doen. Het is alles of niets. Het is dan ook heel normaal dat we strafschoppen oefenen.”

Penaltykiller Unnerstall

De keeper stelt dat het niet altijd gemakkelijk is om een penalty te lezen, maar zegt wel dat hij zich zo optimaal probeert voor te bereiden. “De druk ligt altijd bij de speler, en niet bij de keeper. Als keeper kan je een beetje kijken naar hoe de voet van een speler staat, maar elke speler doet het ook weer anders. Het heeft ook een beetje met ervaring te maken. Dat je gewoon kan lezen waar een speler naartoe wil. Als ik zie dat iemand bij een penalty altijd een tussenstap maakt, moet ik ook langer wachten. Zo kies ik waar ik naartoe ga.”

Verslaat FC Twente Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat het tot strafschoppen komt bij Twente tegen Ajax?

  • Ja
  • Nee, wordt daarvoor al beslist
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie