United juicht, maar vreest voor Van de Beek

Erik ten Hag heeft het momenteel geweldig voor elkaar bij Manchester United. Dankzij de 3-0 overwinning op AFC Bournemouth staat de club steviger in de topvier van de Premier League.

Donny van de Beek mocht dinsdagavond weer eens starten bij Manchester United. De voormalig Ajax-middenvelder leek gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd te komen, maar een onfortuinlijk moment speelde hem parten. De Nederlander greep na een ongelukkige actie (of lompe?) van oud-Feyenoorder Marcos Senesi naar de knie en kon niet verder. Getuige de beelden valt een ernstige blessure niet uit te sluiten.

Manchester United leidde op dat moment al enige tijd met 1-0. In de 23ste minuut fungeerde Christian Eriksen als aangever door een vrije trap neer te leggen bij Casemiro, die op fraaie wijze met een volley de ban wist te breken. Het was wel meteen het enige serieuze wapenfeit van de Engelse topclub in de eerste helft.

Na rust begon het beter te lopen bij Manchester United. Kort na de pauze verdubbelden de manschappen van Ten Hag de marge via Luke Shaw, die de aanval opzette en zelf mocht afronden. In de eindfase maakte Marcus Rashford er na een aantal gemiste kansen van United alsnog 3-0 van.

Manchester United komt dankzij deze driepunter op gelijke hoogte met nummer drie Newcastle United, dat kort daarvoor een 0-0 gelijkspel bij Arsenal uit het vuur sleepte. Het elftal van Ten Hag heeft negen punten achterstand op de koploper uit Londen.

Scoreverloop: 1-0 (23′) Casemiro, 2-0 (49′) L. Shaw, 3-0 (86′) M. Rashford