Ugalde speelde met Twente op PES: “Vanwege Bryan Ruiz”

Foto: Ugalde speelde met Twente op PES: “Vanwege Bryan Ruiz”

Manfred Ugalde is dit seizoen de spits van FC Twente. De Costa Ricaan, die vorig jaar nog werd gehuurd van Manchester City en afgelopen zomer definitief werd overgenomen, volgt de route van zijn landgenoot Bryan Ruiz, die in 2010 kampioen wordt. Ugalde speelde zelfs met Twente op Pro Evolution Soccer (PES) omdat Ruiz bij de club zat.

Manfred Ugalde kijkt op tegen Bryan Ruiz

“Bryan is een voorbeeld voor alle Costa Ricaanse voetballers. We hopen allemaal op een carrière zoals hij die heeft gehad. Maar ik was te jong om zijn topjaren als speler bewust mee te krijgen. En Nederland was ver van huis. Ik hoorde natuurlijk wel veel over hem en zag af en toe beelden van zijn wedstrijden in de Eredivisie. En toen we thuis een spelcomputer kregen, volgens mij was het een PlayStation 2, speelde ik in Pro Evolution Soccer het liefst met FC Twente. Vanwege Bryan Ruiz. Ik ben er trots op dat ik zijn spoor heb mogen volgen naar Twente”, zegt Ugalde in gesprek met Voetbal International.

Thuis in Enschede

Inmiddels is Ugalde net als Ruiz publiekslieveling in Enschede, waar hij zich thuisvoelt. “Ik woon samen met mijn vriendin. Zij komt ook uit Costa Rica, we hebben sinds drie jaar een relatie. We zijn lang zonder elkaar geweest, maar zijn nu heel gelukkig in Enschede”, aldus de spits.

“Ze is een grote steun voor mij. Het leven hier is heel anders dan ik gewend was in Costa Rica. Rustiger, soberder. Maar dat is niet erg. Ik ben hier om te voetballen. Maar ik mis mijn land nog wel. Het weer, het eten, de mensen. En vooral mijn familie. Alleen mijn vader is hier één keer op bezoek geweest.”

Wordt Manfred Ugalde succesvoller dan Bryan Ruiz?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

FC Twente-spits Ugalde onthult ‘fantastische’ droomclub

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie