FC Twente-spits Ugalde onthult ‘fantastische’ droomclub

Foto: FC Twente-spits Ugalde onthult ‘fantastische’ droomclub

Manfred Ugalde hoopt op een dag voor Atlético Madrid te kunnen spelen. De spits van FC Twente is liefhebber van de intensiteit waarmee de Madrilenen spelen onder trainer Diego Simeone. Ugalde hoopt ook in de toekomst dan ook het Atlético Madrid-shirt te kunnen dragen.

Winnaarsmentaliteit Ugalde

Volgens Ugalde is de winnaarsmentaliteit ongekend bij Atlético en staat hijzelf er ook zo in op het veld. “Vrienden bestaan niet meer. Soms val ik zelfs uit tegen mijn eigen teamgenoten, omdat ik ze scherp wil houden. De wil om te winnen is als een vuur dat begint te branden zodra ik voetbal”, vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. “Ik denk dat het één van mijn sterkste punten is. Ik blijf rennen, druk zetten, vechten voor de bal; ik doe alles voor die drie punten”, vervolgt Ugalde.

De Costa Ricaan wordt weleens vergeleken met Luis Suárez en kan zich daar wel in vinden. “Ik denk dat we veel gemeen hebben. We werken heel hard en zijn moeilijk van de bal af te krijgen. Het is een compliment om vergeleken te worden met zo’n grote speler, iemand naar wie ik zo vaak met bewondering heb gekeken. Maar het is niet mijn ambitie de nieuwe Luis Suárez te worden. Ik ben vooral bezig om elke dag een betere versie van mezelf te worden. En als ik toch een inspiratiebron moet noemen, dan is het Sergio Agüero. Vanwege zijn dribbels, zijn snelheid, zijn schoten met links en rechts.”

Dromen van Atlético

Ugalde is dan ook duidelijk in voor welke club hij graag in de toekomst wil spelen. “Ik wil zo hoog mogelijk spelen. Op dit moment telt alleen Twente, maar ik ben pas 21 en heb als het goed is nog een lange loopbaan voor me. Ooit hoop ik te spelen in La Liga. En dan het liefst bij Atlético Madrid. Onder Diego Simeone. De manier waarop hij elke wedstrijd beleeft. Hoe hij zijn mensen opzweept en toeschreeuwt. Hoe hij langs de lijn tekeergaat. Ik vind dat fantastisch om te zien. Het is pure passie, die voel ik ook als ik voetbal.”

Zie jij Ugalde nog terechtkomen bij Atlético?

  • Ja, zou me niet verbazen
  • Nee, dat gaat hij niet halen
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie