Twijfels over basisplaats Depay: ‘Niet klaar voor het grote werk’

Foto: Twijfels over basisplaats Depay: ‘Niet klaar voor het grote werk’

Memphis Depay begon tegen Qatar voor het eerst dit WK aan de aftrap. De spits was volgens bondscoach Louis van Gaal klaar om een uur te spelen en maakte die ook vol. Toch rijzen er twijfels bij oud-international Kees Kist of Depay wel in de basis moet staan bij Oranje.

Kist stelt in zijn spelersrapport voor De Telegraaf dat Depay er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor is. “Hij is aan het terugkomen, maar Memphis is er nog lang niet. Louis heeft hem er in de eerste wedstrijden even aan laten ruiken en dat is heel goed. Maar hij is nog lang niet op het niveau waar we hem allemaal willen zien.”

Passieve Depay

Volgens de voormalig aanvaller oogt de aanvaller nog te passief in het spel van Oranje. Kist vindt dan ook niet dat Depay al klaar is voor het grote werk. “Wat Van Gaal nu als coach doet, is hem neerzetten en elke wedstrijd kijken hoe ver hij is. Dan kan het zijn dat hij straks een keer negentig minuten kan volmaken, maar dat zijn nog niet de negentig minuten die de anderen laten zien.”

Kist is van mening dat Depay ten opzichte van andere Oranje-internationals dan ook achterloopt. “De meeste jongens hebben twee of drie keer in de week negentig minuten in de benen gehad tijdens de afgelopen maanden. Dan heb je ritme en heb je een grotere kans op een goede vorm.”

Moet Van Gaal Depay wel opstellen?

  • Ja, hij kan het verschil maken
  • Nee, hij heeft het totaal niet
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie