Tuchel kan lachen om transferbeloftes Hoeness: “Dat wordt een duur grapje”

Foto: Tuchel kan lachen om transferbeloftes Hoeness: “Dat wordt een duur grapje”

Uli Hoeness heeft belooft om de smalle selectie van Bayern München in de winter te gaan versterken. Zo moet Der Rekordmeister mee kunnen blijven doen om de prijzen. Trainer Thomas Tuchel reageerde wat lacherig toen er op een persmoment naar gevraagd werd.

Bayern leeft naar winterse transferperiode toe

Erevoorzitter Hoeness was niet bang om zich uit te spreken over de komende transferperiode. “Onze trainer krijgt alles wat hij nodig heeft”, klonk het. “Als we er goede argumenten voor hebben, zijn we er zeker niet op tegen. Zeker als we op drie fronten blijven meedoen, moet je analyseren wat er nodig is.”

Smalle selectie

Daar zal Tuchel blij mee zijn, die eerder een aantal beoogde aanwinsten niet kon begroeten. Op Deadline Day van de zomerse transferperiode slaagde Bayern er niet in om vervangers te halen voor Ryan Gravenberch en Benjamin Pavard. Doordat belangrijke spelers als Leon Goretzka en Dayot Upamecano momenteel geblesseerd zijn, valt op hoe smal de spelersgroep op bepaalde posities is.

Op de voortuitblikkende persconferentie richting het bekerduel met Saarbrucken werd Tuchel gevraagd naar de uitspraken van Hoeness. De goedgemutste oefenmeester kon een glimlach niet onderdrukken. “Weet je zeker dat hij transfers bedoelde? Of bedoelde hij zijn bakker in Tegernsee. Dan wordt het namelijk een duur grapje voor hem.”

Vervolgens besprak Tuchel serieuzer of er in januari mogelijk spelers bij komen. “Daar kijken we naar, zodra de transfermarkt in januari open gaat. We missen dan op zijn minst drie spelers vanwege de Azië Cup en de Afrika Cup”, refereerde hij naar Min-Jae Kim, Eric Maxim Choupo-Moting en Noussair Mazraoui. “Dus natuurlijk houden we onze ogen en oren open, zoals in elke transferwindow. Maar het zal niet makkelijk worden om het team in januari te versterken.”

Zie je Bayern als een goede kanshebber in de CL?

  • Absoluut
  • Nee, komen wat tekort
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie