TRANSFERUURTJE: Vervanger Tagliafico geïdentificeerd, De Jong én De Ligt

Foto: TRANSFERUURTJE: Vervanger Tagliafico geïdentificeerd, De Jong én De Ligt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax krijgt in de aankomende zomer vrijwel zeker te maken met een uittocht van jewelste en zou bijvoorbeeld allebei zijn vleugelverdedigers kwijt kunnen raken. Sergiño Dest is in onderhandeling met Bayern München en ook Nicolás Tagliafico is toe aan de volgende stap. Tim de Cler zegt bij Voetbal International over de Argentijn: “Die is zeker toe aan een volgende stap. Hij laat al een hele lange periode zien dat hij gewoon een hele goede en ook betrouwbare linksback is.” Wie moet de Argentijn op gaan volgen in de Johan Cruijff ArenA? Owen Wijndal van AZ misschien? De Cler denkt van wel: “Dat lijkt me heel logisch. Wijndal doet het ontzettend goed, is jong en heeft heel veel toekomst. Dus het is niet gek dat hij genoemd wordt als opvolger van Tagliafico.”

We weten nu al een tijdje dat Ajax wel oren heeft naar een samenwerking met Jonathan David van AA Gent. Het lijkt er echter sterk op dat de jonge spits onhaalbaar is geworden voor de Amsterdammers: er zijn wel heel veel grootmachten met interesse. The Daily Star schrijft vandaag dat Chelsea, Manchester United én Liverpool concrete belangstelling hebben. Ajax is in de voorbije transferwindows veel meer geld uit gaan geven, maar kan wat dit betreft natuurlijk niet wedijveren met de topteams uit de Premier League…

Buitenland:

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt maakten vorig seizoen furore bij Ajax, maar hebben het in het hier en nu toch behoorlijk lastig bij respectievelijk FC Barcelona en Juventus. Tafelgast Johan Derksen van Veronica Inside kent de oplossing wel. De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International richt zich tot Jan Boskamp: “Jan, moeten De Ligt en De Jong niet, als ze weg kunnen, kiezen voor een tussenstap. Dat ze dan eerst bij een Arsenal of een Borussia Dortmund, een Olympique Lyon…” Boskamp: “Dat ze altijd spelen, bedoel je?” Derksen: “Ja, dat ze altijd spelen. Ze hebben een leeftijd dat ze dat internationale voetbal onder controle moeten krijgen…” Hij gaat verder: “Ze moeten ervaring opdoen, maar ze maken die stap, die heel groot is, en dan kun je niet één keer slecht spelen, want dan zit je op de bank. Het is toch te gek voor woorden dat de twee grootste talenten van Nederland regelmatig op de bank zitten?”

Tahith Chong beschikt over een aflopend contract bij Manchester United en kan in de aankomende zomer dus gaan en staan waar hij wil. Volgens het medium Tuttosport heeft de aanvaller inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met Internazionale. De krant meldt dat de international van Jong Oranje ‘ja’ heeft gezegd tegen een verbintenis met een jaarsalaris van 2 miljoen euro plus bonussen. Ook Juventus wilde hem wel inlijven, maar De Oude Dame vist dus achter het net: Chong kiest voor een vervolg van zijn carrière in het Giuseppe Meazza.

Wijndal een goede speler voor Ajax?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:48
68+
‘Walgelijk moment tijdens Twents feest in Zwolle’
17:38
19+
Bosz gaat na topjaar ‘eerst ziek worden’: “Gebeurt altijd”
17:33
16+
Trauner reageert op zijn eerste goal in drie jaar Feyenoord
17:18
97+
Chery verlaat NEC, al medisch gekeurd bij nieuwe club
17:00
252+
Nederland ontploft over ‘slechtste scheidsrechter van allemaal’ na slotspeelronde
16:40
202+
‘Definitieve breuk Ajax en Henderson’
16:31
36+
FC Twente pakt Champions League-ticket na potje billenknijpen
16:30
20+
AZ kan Champions League-hymne horen, maar tast mis
16:30
39+
Vitesse ziet zege wegglippen tegen Ajax bij afscheid van Eredivisie
16:29
7+
Volendam neemt met domper afscheid van Eredivisie
16:27
18+
Verliezend RKC blijft in Eredivisie dankzij Feyenoord
16:26
17+
NEC met goed gevoel naar de play-offs
16:24
15+
Sparta dankt Olij en verslaat Heerenveen
16:00
0+
Jongetje raakt gewond bij uitzwaaien Twente-bus
15:45
99+
Slot heeft gunstig nieuws voor Koeman
15:37
2+
Opluchting in Almelo: Heracles ook volgend seizoen in Eredivisie
15:31
179+
Van ‘t Schip over ‘nieuw’ Ajax: “Of dat mogelijk is?”
15:23
63+
Bosz wijst na PSV-besluit naar nieuwe seizoen
15:17
227+
PSV onder vuur: “Dit zaakje stinkt!”
15:10
156+
Ajax-kijkers zijn unaniem: “Triest”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie