Transfer aanstaande bij Ajax: “Kans is heel groot”

Foto: Transfer aanstaande bij Ajax: “Kans is heel groot”

Ajax-watcher Freek Jansen verwacht dat Daley Blind in de winterse transferperiode afscheid neemt in Amsterdam. Volgens de journalist lijkt zijn vertrek een kwestie van tijd.

In een video-item van Voetbal International neemt Jansen de situatie van Ajax door. Daarbij komt ook de kwestie rond Blind ter sprake. “De kans is heel groot dat Blind vertrekt, ja. Die kans is heel erg groot”, aldus de clubwatcher, die er zelf op rekent dat de Oranje-international afzwaait in de Johan Cruijff ArenA. Royal Antwerp FC werd reeds genoemd als mogelijke nieuwe werkgever.

Tegenover een mogelijk vertrek van Blind staan meer potentiële transfers. “Ze hebben wel de conclusie getrokken dat er wat moet veranderen in de selectie. Er moet een nieuwe frisse energie komen”, vertelt Jansen. Trainer Alfred Schreuder wil op verschillende manieren zijn stempel drukken. “Versterkingen zijn daar ook wel een onderdeel van”, zo luidt het verhaal van de VI-journalist.

Keeper

“Er is interesse voor Kudus en Álvarez, het is afwachten wat er met Blind gaat gebeuren. Stel dat daar spelers vertrekken, dan zal Ajax ook spelers willen aantrekken”, aldus Jansen. Of Andries Noppert (sc Heerenveen) naar Amsterdam komt? “Het is niet zo dat ze met een koffer met geld op weg waren naar het Abe Lenstra Stadion om dat af te tikken. Het keepersdossier van Ajax is al eentje van jaren, al vanaf het moment dat Onana is gaan klooien.”

Jansen besluit: “Er moet een keeper komen waar Ajax jaren op kan bouwen. Is het niet voor nu, dan wel richting volgend seizoen.”

Wint Ajax met 0-2 bij NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Komt Ajax er weer bovenop in 2023?

  • Ja
  • Ne
4750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie