Timber doet opmerkelijke WK-suggestie: ‘Vind het voor herhaling vatbaar’

Foto: Timber doet opmerkelijke WK-suggestie: ‘Vind het voor herhaling vatbaar’

Jurriën Timber heeft een lans gebroken voor het feit dat het WK in de winter is georganiseerd. Van buitenaf was er de nodige kritiek omdat het toernooi midden in het reguliere seizoen is, maar Timber stelt dat het juist een goede oplossing is. Volgens de Ajax-verdediger ligt de kwaliteit van het toernooi daardoor hoger, omdat de internationals een stuk fitter zijn gezien ze met hun clubs nog middenin het seizoen zitten.

Tegenover de Italiaanse krant La Repubblica liet Timber weten dat wat hem betreft de volgende WK’s ook in de winter gehouden mogen worden. “Ik vond het erg prettig om het WK in november en december te spelen. Ik vind dat voor herhaling vatbaar.”

Timber pleit voor winters WK

De centrumverdediger vindt een zomers WK niet per se beter. “‘Ik ben het daar niet mee eens. Voetbaltechnisch gezien was het heerlijk om in deze periode te spelen. “Afgezien van de perfecte weersomstandigheden kwamen we hier in topconditie, omdat we niet zo moe waren als je normaal bent na een seizoen.”

Volgens de Oranje-international ligt de kwaliteit van het toernooi een stuk hoger in de winter dan in de zomer. “Je kon merken dat de wedstrijden allemaal op een hoog tempo en met veel intensiteit werden gespeeld. De beste spelers presteerden goed, omdat ze in goede vorm verkeerden. Als de kans komt, zie ik dit graag nog een keer gebeuren.”

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Een WK in de zomer
  • Een WK in de winter
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie