Ten Hag ziet overbodige middenvelder vertrekken

Foto: Ten Hag ziet overbodige middenvelder vertrekken

Manchester United neemt snel afscheid van Fred, zo maakt de Engelse club zélf bekend. De middenvelder is op weg naar Turkije, waar hij een contract ondertekent bij Fenerbahçe.

Vertrek Fred bij Manchester United

De Braziliaan speelde in het verleden bij Internacional en Shakhtar Donetsk. In 2018 maakte hij de overstap naar Manchester United, waar hij jarenlang kon rekenen op een basisplaats. Dat veranderde toen Erik ten Hag aan het roer kwam te staan, want de Nederlander besloot de voorkeur te geven aan zijn concurrenten.

Afgelopen voetbaljaar speelde hij dan ook sporadisch en zat hij voornamelijk op de reservebank. Fred kwam in de Premier League tot 12 basisplaatsen en 23 invalbeurten, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 2 assists. Zijn perspectief leek richting het nieuwe seizoen niet te veranderen, waardoor hij wilde vertrekken.

Overstap naar Fenerbahçe

Fenerbahçe toonde onlangs interesse en ziet in Fred een speler die de Turken verder omhoog kan stuwen. De afgelopen periode zaten beide clubs daarom met elkaar om de tafel, waarbij er inmiddels een akkoord is bereikt. Zaterdag vliegt de Braziliaanse middenvelder naar Turkije om de overige zaken rond te maken.

Zo heeft hij naar verluidt nog geen persoonlijke overeenkomst bereikt met Fenerbahçe en moet er een medische keuring plaatsvinden. Daarnaast moeten de Turken nog het papierwerk in orde maken. Als deze stappen zijn doorlopen, dan tekent hij naar verwachting een meerjarig contract. Fred wordt bij Fenerbahçe teamgenoot van Dusan Tadic, die eerder deze zomer Ajax verliet.

Maakt Manchester United het juiste besluit?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie