‘Ten Hag vindt in München oplossing voor zijn spitsenprobleem’

Foto: ‘Ten Hag vindt in München oplossing voor zijn spitsenprobleem’

Eric Choupo-Moting staat in de belangstelling van Manchester United, dat meldt The Athletic. De aanvaller speelt bij Bayern München dan voorheen en zou een vertrek uit Duitsland wel zien zitten.

De Kameroenees stond dit seizoen pas drie keer aan de aftrap in een Bayern-duel

Manchester United ziet Choupo-Moting als een niet al te dure optie. The Red Devils streven ernaar zich deze maand te versterken met een nieuwe aanvallende kracht, aangezien de huidige spits niet aan de verwachtingen voldoet.

Zoals algemeen bekend kampt Ten Hag bij Manchester United met een serieus probleem in de spitspositie. Rasmus Højlund werd afgelopen zomer voor minimaal 75 miljoen euro overgenomen van Atalanta, maar de Deen slaagt er nog niet altijd in om indruk te maken op Old Trafford.

Pas op Eerste Kerstdag, in zijn vijftiende duel, slaagde Hojlund er in om zijn eerste Premier League-treffer te maken. In de veertien duels daarvoor, stond de jonge aanvaller hartstikke droog. In de Champions League wist hij het net vijf maal te vinden.

Nieuwe aanvalsleider

Ten Hag is op zoek naar een nieuwe spits om de druk op Højlund te verlichten. In deze zoektocht is Manchester United uitgekomen bij Choupo-Moting, die dit seizoen geen vaste basisplaats heeft bij Bayern.

De 73-voudig international van Kameroen moet uiteraard de concurrentie aangaan met Bundesliga-topscorer Harry Kane, en ook het Franse talent Mathys Tel heeft Choupo-Moting in de pikorde overtroffen. Hierdoor startte Choupo-Moting pas drie keer in de basis dit seizoen.

Manchester United overweegt zich dus mogelijk te versterken met Choupo-Moting, gezien hij een kosteneffectieve optie zou zijn. The Mancunians denken aan een huurconstructie, vergelijkbaar met de transfer van Wout Weghorst in 2023, die voor een half jaar werd gehuurd door Manchester United. Naast Choupo-Moting wordt ook opnieuw de naam van Serhou Guirassy van VfB Stuttgart genoemd door The Athletic.

Is dit het niveau waarmee United zich moet versterken?

  • Ja, dit kan toch prima?
  • Nee, dit is armoe
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie