Ten Hag snoeihard na Manchester United ‘nederlaag’

Foto: Ten Hag snoeihard na Manchester United ‘nederlaag’

Manchester United leek zich donderdagavond een Champions League-ticket zo goed als zeker in de pocket te hebben. De ploeg van Erik ten Hag stond 2-0 voor tegen directe concurrent Tottenham Hotspur, maar gaven de wedstrijd in de tweede helft uit handen. Trainer Ten Hag reageerde na afloop alsof zijn ploeg verloren had…

Ten Hag boos na Tottenham – Manchester United

De trainer ging na de wedstrijd de media af. “‘Als je 0-2 voor hebt gestaan, is deze uitslag natuurlijk teleurstellend”, zei de Nederlander tegen BBC. Manchester United begon de uitwedstrijd tegen Tottenham goed, stond al snel twee doelpunten voor, maar in de tweede helft veranderde dat. “Over negentig minuten gezien waren we simpelweg niet goed.”

Over de eerste helft is Ten Hag dan wel tevreden. “Als ik aan die 45 minuten denk, dan waren we geweldig. We kwamen hier, zoals elke wedstrijd, om te winnen. Het was duidelijk hoe we dat moesten doen, maar we vertikten het. Alsof we er niet klaar voor waren.”

Volgens Ten Hag is het een mentaal probleem van zijn spelers. “‘Sommige spelers denken schijnbaar dat ze het op negentig procent ook kunnen.”

Door het gelijke spel verandert er vrij weinig voor Manchester United. De club heeft een minder riante voorsprong, maar heeft nog altijd het Champions League-ticket in eigen hand. Ten Hag: “Op voorhand was een gelijkspel prima geweest, maar als je de wedstrijd zo in handen hebt, moet je hem over de streep trekken.”

Om de prestaties van zijn spelers te verklaren, haalt Ten Hag weer een (in Nederland) bekende uitspraak van stal. “We verloren onze focus”, besloot de Tukker. “Ik weet dat we geen robots zijn, maar je moet het iedere week wel laten zien. Het is een moordend schema. Alleen zodra je het shirt aantrekt, moet je er alles voor geven. Iedere keer, voor iedere wedstrijd, moet je er klaar voor zijn.”

Haalt United de CL?

  • Denk het wel
  • Denk van niet
565+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie