Ten Hag had duurste selectie ooit

Foto: Ten Hag had duurste selectie ooit

Volgens een rapport van de UEFA was de selectie van Manchester United in 2023 de duurste ooit. In totaal hebben The Red Devils 1,42 miljard euro uitgegeven aan de selectie van het vorige kalenderjaar.

UEFA-rapport: Manchester United had in 2023 duurste selectie ooit

De UEFA bracht een rapport naar buiten met verschillende statistieken. Een van de zaken was een onderzoek naar de transfersommen die clubs betalen voor spelers. In de laatste jaren heeft Manchester United flink de portemonnee getrokken. Tel je al deze transfersommen bij elkaar op, dan kom je in 2023 uit op een bedrag van 1,42 miljard euro. Een groot deel van dat bedrag werd natuurlijk al uitgegeven voordat Erik ten Hag naar Manchester kwam.

Toch is het opvallend te noemen. Afgelopen seizoen eindigde United derde in de Premier League en wist het de League Cup te winnen. Stadgenoot Manchester City gaf 1,28 miljard euro uit aan de selectie. Kijkende naar deze cijfers presteert Manchester United de laatste jaren echt ondermaats.

Manchester United stoot Real Madrid van de troon

Het team van Manchester United was niet alleen de duurste van 2023. De selectie kostte zoveel geld dat het een record heeft gebroken. Real Madrid had in 2020 de duurste selectie, maar dat record is nu verbroken.

Ondanks al deze uitgave lukt het Ten Hag nog niet om zich vast bij de beste clubs van Engeland en Europa te voegen. In de zomer is wederom veel geld uitgegeven. Met André Onana, Mason Mount en Rasmus Højlund kwamen er drie sterren naar Engeland. De ploeg staat nu zesde in de competitie en heeft een achterstand van 13 punten op de koploper. Daarnaast is de club uitgeschakeld in de Champions League door laatste te worden in een groep met Bayern München, Kopenhagen en Galatasaray.

Presteert Ten Hag ondermaats met dit elftal?

  • Ja, hij moet er veel meer uithalen
  • Nee, de club heeft gewoon te veel betaald voor de spelers
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie