Ten Hag: “Dat is aan Louis, hoe hij het invult”

Foto: Ten Hag: “Dat is aan Louis, hoe hij het invult”

Manchester United won vandaag met 1-2 van Fulham door een laat doelpunt van het Argentijnse wonderkind Alejandro Garnacho. Tyrell Malacia begon in de basis bij The Red Devils, door de blessure van Diogo Dalot. Van nature is de oud-Feyenoorder natuurlijk een linksback, maar nu stond hij op rechts.

Het oogde zo nu en dan wat onwennig bij de vleugelverdediger, maar trainer Erik ten Hag zei na het laatste fluitsignaal tegen Viaplay: “Mijn geloof in hem als rechtsback is groot. Ik heb al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback. Natuurlijk zijn er punten als je linksbenig bent aan de rechterkant staat. Dan moet je op een andere manier gaan staan en dan moet je weleens uit balans staan. Dat evenwicht heeft hij uiteindelijk gevonden. Hij heeft het prima gedaan.”

Internazionale-verdediger Denzel Dumfries raakte vandaag geblesseerd en misschien kan Malacia hem wel vervangen op het WK, als hij écht niet kan spelen? “Dat is aan Louis (van Gaal, red.), hoe hij het invult. Alle bondscoaches krijgen hun spelers nu. Wij kunnen ze bijna allemaal fit afleveren en ik hoop dat ik ze fit terugkrijg.”

Onvoldoendes

De diverse Engelse kranten zijn niet te spreken over het optreden van de voormalige Feyenoorder op rechts. The Daily Express geeft hem zelfs een 2 als rapportcijfer: “Het was moeilijk om geen medelijden met hem te hebben. De wedstrijd mondde voor hem uit in een nachtmerrie. Hij werd vermorzeld door Premier League-veteraan Willian.” Manchester Evening News houdt het op een 4: “Malacia was nergens te bekennen.” En de London Evening Standard geeft de Nederlander een 5.

Ten Hag gaat tijdens het WK ‘nadenken over plannen en strategieën voor wanneer het weer begint’: “Verder volg ik mijn spelers op het WK en houd ik contact met ze. Het is hopen dat ze fit blijven. De kans is wel vrij groot dat een van onze spelers met de wereldcup terugkomt.”

Eindigt Manchester United in de top 4 van de Premier League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Malacia op rechts?

  • Dat kan hij best
  • Dat kan hij helemaal niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie