Ten Hag bereikt eenvoudig eerste finale als manager United

Manchester United mag op Wembley gaan strijden om het binnenslepen van de League Cup. De ploeg van Erik ten Hag rekende over twee wedstrijden eenvoudig af met Nottingham Forest.

United was deze dagen vermoedelijk meer bezig met het verstrijken van de winterse deadline dan met de return in de League Cup. Voor de geblesseerd geraakte Christian Eriksen moest een vervanger worden gevonden. Uiteindelijk slaagden de Engelsen erin om Marcel Sabitzer op Deadline Day te huren van Bayern München. Door de 0-3 overwinning in het heenduel tegen Forest moest het treffen op Old Trafford een formaliteit worden.

Weghorst had zich sinds zijn komst tot nog toe elke keer aan de aftrap mogen melden, en dat was nu ook weer het geval. Sterspeler Marcus Rashford zit op de bank, net als de van een blessure teruggekeerde Anthony Martial en Jadon Sancho. Fred verving Eriksen op het middenveld, terwijl reservekeeper Tom Heaton vaste waarde David de Gea afloste. Tyrell Malacia zat op de bank, Luke Shaw kreeg de voorkeur als linksback.

United pakte snel het initiatief, Antony miste echter twee kansen. Weghorst kreeg een behoorlijke kans uit een voorzet van Casemiro, maar kopte op de paal. Na ruim een half uur spelen claimde de Nederlandse spits een penalty. Daar leek hij recht op te hebben na een lompe schop van Forest-verdediger Scott McKenna, de scheidsrechter wilde er echter niet aan. In de tweede helft maakten Sancho en Martial hun rentree, terwijl ook Rashford zijn opwachting maakte.

Belangrijke rol invallers

Ze drukten meteen hun stempel. Rashord bereikte Martial, die twintig minuten voor tijd de ban brak. Zo scoorde hij al tien minuten na zijn rentree. Rashford was ook al de aangever bij de 2-0 van Fred drie minuten later. Zo plaatse United zich voor de League Cup-finale op Wembley, waar Newcastle United de tegenstander is. Op 26 februari kunnen The Mancunians hun eerste prijs pakken sinds 2017. Ten Hag aast dan op zijn eerste trofee als manager van de grootmacht.

Scoreverloop: 1-0 (73′) A.Martial, 2-0 (76′) Fred