Supertrio ‘MNM’ verbloemt defensieve wanprestatie PSG

Eventjes leek het nog spannend te gaan worden in Parijs vanavond tussen titelhouder Paris Saint-Germain en promovendus ESTAC Troyes, maar na negentig minuten zegevierden de gastheren ‘gewoon’, en niet voor het eerst dankzij het supertrio in de voorhoede: 4-3.

Troyes opende brutaal de score in de hoofdstad vanavond via Mama Baldé, al na drie minuten spelen, maar al vrij snel trok de Spanjaard Carlos Soler op aangeven van Neymar de stand weer gelijk. Tot ieders verbazing zorgde diezelfde Baldé vlak na rust voor de tweede keer voor een Troyes-voorsprong, maar dat was slechts het startsignaal van een MSM-wervelwind.

Messi, Neymar, Mbappé

Lionel Messi maakte zelf de 2-2, assisteerde zeven minuten later Neymar voor de 3-2 en kon een kwartier voor tijd meejuichen toen Kylian Mbappé de wedstrijd vanaf elf meter besliste: de Fransman bleef koel nadat Soler een penalty had versierd (overtreding Gauthier Gallon). In de blessuretijd scoorde Ante Palaversa nog wel de derde namens Troyes, maar daar bleef het bij.

PSG staat dankzij de zege nu weer vijf punten los van de stuntende runner-up RC Lens, dat gisteren al met 3-0 won van Toulouse dankzij een hattrick van invaller Loïs Openda.

Scoreverloop: 0-1 (03′) Mama Baldé, 1-1 (24′) Carlos Soler, 1-2 (53′) Mama Baldé, 2-2 (55′) Lionel Messi, 3-2 (62′) Neymar, 4-2 (76′) Kylian Mbappé, 4-3 (89′) Ante Palaversa