Studio Voetbal: ‘Henderson-schandaal bij Ajax’

Foto: Studio Voetbal: ‘Henderson-schandaal bij Ajax’

Jordan Henderson is door Ajax gehaald om leiding te geven, maar dat lijkt hij inmiddels een beetje te overdrijven bij zijn nieuwe club. De Engelse routinier eist immers álles op, alle vrije trappen op gevaarlijke posities, terwijl hij helemaal geen specialist is. “Schandalig”, aldus Theo Janssen bij Studio Voetbal.

Studio Voetbal-analisten gooiden bijna schoen door tv

Tegen Sparta Rotterdam kregen de Amsterdammers in de 38e minuut een vrije trap op een mooie plek. Branco van den Boomen leek de aangewezen persoon om achter de bal plaats te nemen, maar hij werd ‘weggestuurd’ door Henderson, die de mogelijkheid vervolgens verprutste. “Toen heb ik de televisie bijna uitgezet”, zegt de bovengenoemde Janssen. “Dit was echt een kans. Het is de ideale afstand, dat weten Pierre en ik. De bal heeft genoeg tijd om te dalen. Van den Boomen is een speler met een aardige trap.”

In het voorbije voetbalseizoen benutte Van den Boomen liefst vijf vrije trappen. Pierre van Hooijdonk: “En ik denk dat Henderson er vijf heeft genomen in heel zijn carrière. Ik gooide bijna een schoen door de tv.”

“Wegwezen”

Zelf had Janssen het absoluut niet geaccepteerd: “Als speler pak je die bal en zeg je: wegwezen. Het verbaast me sowieso. Henderson wordt bij Ajax overal neergezet om hem maar op het veld te zetten, daar lijkt het een beetje op. Hij neemt alle corners en vrije trappen. Volgens mij is het gewoon een speler die meedoet, maar ook niet meer dan dat. Er wordt gedaan alsof Maradona op het veld staat.”

Ook Van Hooijdonk denkt dat Henderson móét slagen bij Ajax… “Hij krijgt de aanvoerdersband en gaat zich bemoeien met dodespelmomenten, terwijl je met Van den Boomen gewoon een specialist hebt. Als je deze variant traint, dan train je die toch met Van den Boomen, niet met Henderson? Ik vind het echt schandalig, maar ik vind het zoveel zeggen over zijn rol bij Ajax. Mensen laten het allemaal maar gebeuren. Je hebt een vermogen betaald voor een speler van wie iedereen kan zien dat hij het verschil niet gaat maken.”

Hebben ze gelijk?

  • Ja
  • Nee
2060+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie