STEM op de LINKSBACK | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de LINKSBACK | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. De linksback is nu aan de beurt. Wie van de onderste vier was de beste linksback in de Eredivisie dit jaar?

Linksback SN Team van het Seizoen: Smal, Pinto, Hartman of Kerkez?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Gijs Smal (FC Twente)

De linksback is altijd een moeilijke, maar mooie positie. Sterke vleugelbacks zijn schaars en steeds belangrijker in het hedendaagse voetbal. En dan moet je daar ook nog eens een goede linkspoot hebben en linkspoten zijn ook schaars. Je moet de geluk hebben dat je een brede selectie hebt, of een Gijs Smal hebt. De linksback van FC Twente is dit seizoen doorgebroken in Enschede. De 25-jarige Smal stoomt telkens op langs de linkerkant en levert geregeld een ragfijne voorzet af. 10 keer werden die voorzetten gepromoveerd tot assists en 2 keer scoorde hij zelf. Met 2 gele kaarten kan je hem ook gerust de hele wedstrijd laten staan. Smal was een pareltje van de verschillende online coachspellen. Zijn ploeg leverde de meeste keren de nul en hij was dus bij 12 doelpunten betrokken. Smal kan toch niet ontbreken in het SN Team van het Seizoen?

Mica Pinto (Sparta)

Mica Pinto van Sparta kan je ook opschrijven als linksback. De 29-jarige Luxemburger weet nog niet wat hij komend seizoen gaat doen, maar op Het Kasteel hopen ze nog minstens een jaar van hem te genieten. Pinto heeft een geweldige trap en dat liet hij al zien met geweldige goals (3 totaal). Ook was hij goed voor 4 assists. Zo nauwkeurig als zijn dribbels, schoten en passes (85 procent) zijn, zo onnauwkeurig zijn Pinto’s voorzetten (32 procent). Nog wat werk aan de winkel dus, hopelijk bij Sparta. Toch mag de toplinksback hopen om zijn uitstekende seizoen te bekronen met een plekje in het SN Team van het Seizoen.

Milos Kerkez (AZ)

Dan dient Pinto wel af te rekenen met Milos Kerkez van AZ. De 19-jarige Hongaar staat al op menig lijstje van Europese (top)clubs en ook op lijsten van grootste talenten wereldwijd. Kerkez heeft bovendien de beste linksback van Europa doen vergeten. Hij valt niet meer weg te denken bij de linkerkant van AZ. Zeker met linksbuiten Jesper Karlsson vormt hij een gevaarlijk duo. Ook hij moet nog aan zijn voorzetten werken (24 procent komen aan), maar zijn dribbels zijn dreigend (70 procent geslaagd). Bovendien heeft hij 3 keer gescoord en 1 assist afgegeven. Kerkez kan zich daardoor zomaar in het SN Team van het Seizoen spelen.

Quilindschy Hartman (Feyenoord)

Tot slot kan je nog kiezen voor Quilindschy Hartman (21). De linksback van Feyenoord zou eigenlijk verhuurd worden aan Excelsior, maar trainer Arne Slot zag daar op het nippertje van af. Dat had de Feyenoord-coach goed gezien. Hartman verdrong twee aankopen van buitenaf uit de basis en speelde zich in de picture van het Nederlands elftal. Met 2 doelpunten en 4 assists in 23 wedstrijden doet hij het uitstekend in Rotterdam. Zijn positief agressieve spel levert weleens een kaartje of een vroege wissel (tegen Ajax) op. Toch wil je een strijder als Hartman altijd in je elftal. Deze zomer gaat hij met Jong Oranje strijden om de Europese titel. Gaat hij ook de strijd winnen voor de linksbackpositie in het SN Team van het Seizoen?

SN Team van het Seizoen: wie wordt de linksback?

  • Gijs Smal (FC Twente)
  • Mica Pinto (Sparta)
  • Quilindschy Hartman (Feyenoord)
  • Milos Kerkez (AZ)
1665+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:33
0+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
16:19
32+
‘PSV-ontploffing door Noa Lang’
15:59
29+
Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’
15:43
10+
Willem II-icoon hangt schoenen aan de wilgen
15:29
93+
‘Drie opties voor Ruud van Nistelrooij’
15:14
81+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
111+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
20+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
649+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
14:14
373+
‘Ajax-spelers hakken knoop door over toekomstige trainer’
14:00
0+
De lachwekkende hype rond kroonprins Graham Potter
13:48
47+
Lucas Moura blikt terug op zijn goal tegen Ajax
13:33
1020+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
13:21
73+
Fabrizio Romano onthult waar Ziyech volgend seizoen speelt
13:03
223+
Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’
12:49
126+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
12:33
220+
BILD onthult welke club concreet is voor Geertruida
12:20
574+
‘Pascal Jansen kan naar achtvoudig landskampioen’
12:00
573+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
11:48
77+
‘PSV-vertrekker kan naar Australië’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie