Steijn uit frustratie: “Hard feelings? Tegen Bas niet”

Foto: Steijn uit frustratie: “Hard feelings? Tegen Bas niet”

Maurice Steijn is zondag in botsing gekomen met de arbitrage, waaronder Bas Nijhuis en de vierde official. De trainer van Sparta Rotterdam kwam na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht met een toelichting.

Voor de camera van ESPN verklaarde Steijn dat hij de vierde man enkel een vraag wilde stellen. “Volgens mij is er een regel dat de keeper de bal maar zes seconden in z’n handen mag hebben. Deze keeper deed het twintig seconden. Ik wilde alleen vragen of die regel er nog is, want anders kunnen we ‘m uit het boek schrappen. Volgens mij zijn zij er om de regels te volgen”, aldus de Sparta-trainer.

“Dat werd een woordenwisseling en hij vond het nodig dat Bas mij een gele kaart gaf. Dat heb ik geaccepteerd en weer verder”, aldus Steijn, die desalniettemin in discussie bleef. “Omdat ik vind dat hij mij op een normale manier antwoord moet geven en me niet als een snottebel terug moet sturen naar m’n vak. Ik vraag gewoon heel netjes of die regel er nog is. Dan krijg ik geen antwoord en word ik teruggestuurd.”

Steijn besluit: “Volgens mij kan je beter gewoon antwoorden als vierde official, maar misschien is hij daarom ook maar vierde official. Hard feelings? Tegen Bas niet, wel tegen de vierde official?” Overigens was de trainer ook kritisch op zijn eigen team. “We hebben wel laten zien dat we ons voetballend kunnen meten met Utrecht, maar ik miste de echte overtuiging in het afwerken en het verdedigen.”

Maakt hij een terecht punt?

  • Ja
  • Nee
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie