“Steijn laat zich bij Ajax ondersneeuwen”

Foto: “Steijn laat zich bij Ajax ondersneeuwen”

Dick Advocaat vindt het onbegrijpelijk dat Maurice Steijn zich bij Ajax niet harder opstelt. De analist van Veronica, die binnenkort hoogstwaarschijnlijk bondscoach wordt bij Curaçao, hoopt dat de trainer dit snel gaat veranderen.

Onvrede bij Steijn

Na het ontslag van John Heitinga ging Sven Mislintat op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke bij Ajax. De Duitser kwam terecht bij Steijn, die het afgelopen voetbaljaar uitstekend deed bij Sparta. De oefenmeester zag het als een grote uitdaging om bij een topclub aan de slag te gaan en ging dan ook akkoord met de afspraken.

In de praktijk bleek Mislintat deze transferzomer veel naar zich toe te trekken, waardoor Steijn met een selectie te maken kreeg waarvan hij de meeste jongens nog niet kende. Bovendien kreeg hij zijn versterkingen pas laat in augustus binnen. Het zorgde ervoor dat de prestaties de voorbije weken minder waren.

Zienswijze van Advocaat

Advocaat had het nooit zover laten komen, zo benadrukt hij in de studio. De hoofdtrainer heeft een bak aan ervaring en heeft ook mindere perioden bij clubs gekend, maar sprak naar eigen zeggen altijd duidelijk met het bestuur af dat hij zeggenschap wilde hebben over de spelers die bij de club binnenkwamen.

“Hij moet zo veel uitleggen iedere keer. Het gaat nooit meer over voetbal. Bij een club als Ajax verwacht je rust, maar hij heeft het tegenovergestelde. Ik zou als ik hem was ook niet te veel vertellen, zeker bij een club als Ajax waar hij niet alles zelf in de hand heeft. Maar dat je je dan helemaal laat ondersneeuwen door een technisch directeur: dat kan ik helemaal niet begrijpen.”

Heeft Advocaat gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie