Steijn geniet op Het Kasteel: “De beste wedstrijd van het seizoen”

Foto: Steijn geniet op Het Kasteel: “De beste wedstrijd van het seizoen”

Het sprookjesseizoen van Sparta Rotterdam lijkt geen grenzen te kennen. Zaterdagavond werd Vitesse overtuigend aan de kant gezet op Het Kasteel (3-1). De zeer tevreden trainer Maurice Steijn noemde het de beste wedstrijd van het seizoen.

Sparta kwam nog wel vroeg achter, maar draaide het daarna helemaal op. “Na het tegendoelpunt hebben we volledig gedomineerd”, aldus Steijn na afloop. “Ik ben altijd wat voorzichtig met complimenten, maar ik denk wel dat dit onze beste wedstrijd tot nu toe was. We hebben weleens eerder vlagen goed gespeeld: de tweede helft tegen FC Volendam, twintig minuten tegen Ajax, en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Maar ik denk dat dit over de hele wedstrijd gezien de beste wedstrijd was.”

Nieuwe status Sparta

Vitesse leek zich aan te passen aan de Rotterdammers. “Ik had wel verwacht dat ze wat meer uit hun schulp zouden kruipen. Maar dat geeft wel weer aan hoe je er op dit moment opstaat voor voetballend Nederland”, stelt de oefenmeester. “Tegen RKC hadden we het hier heel moeilijk mee, maar ik denk dat we ook van die wedstrijd geleerd hebben. We hebben nu een hoog baltempo gespeeld, backs die erover heen kwamen, enzovoort. We hebben het gewoon heel erg goed gedaan.”

Genieten

Voor Sparta was het alweer de twaalfde zege dit Eredivisie-seizoen. Begint het normaal te worden? “Ik vind het zeker nog bijzonder wat er bij ons gebeurt”, benadrukt de Hagenaar. “Als je zo goed speelt en zo dominant bent tegen Vitesse, een club met veel meer financiële mogelijkheden, dan blijft het voor mij iedere keer genieten. In deze competitie kunnen wij in principe van iedereen verliezen, maar we kunnen ook van heel veel teams winnen. En dat laten we dit seizoen zien.”

Sparta lijkt al zeker van een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg staat stevig op de zesde plaats van de ranglijst, maar één puntje achter op FC Twente.

Zou Steijn de titel coach van het jaar moeten winnen?

  • Ja, echt prachtig wat hij presteert
  • Dat vind ik niet
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie