Stabiele Feyenoorder krijgt veel lof: “Onmisbare kracht voor de ploeg”

Foto: Stabiele Feyenoorder krijgt veel lof: “Onmisbare kracht voor de ploeg”

Lutsharel Geertruida heeft een grote rol gespeeld in het kampioenschap van Feyenoord. Zijn huidige trainer én vorige coaches op Rotterdam-Zuid zijn erg onder de indruk van de verdediger.

Geertruida ontwikkelde zich door bij Feyenoord

In oktober 2017 liet Giovanni van Brockhorst Geertruida op jonge leeftijd deuteren. “Lutsharel trainde al een tijdje mee bij het eerste elftal. Topwedstrijden speelde hij in de Onder-19. Zo’n bekerwedstrijd is ideaal om eigen talent de kans te geven”, aldus de oefenmeester.

“Toch moet je het wel zelf afdwingen”, weet Gio. “Lutsharel is een wat rustige, introverte jongen, maar wel eentje die bereid was in zichzelf te investeren. Alles begint met intrinsieke motivatie. Natuurlijk, hij maakte in die periode nog weleens een foutje. Maar dan pakte hij het direct weer op. Daar had ik bewondering voor.”

Volgende stap onder Advocaat

Onder Dick Advocaat zette de Rotterdammer de volgende stap. De ervare oefenmeester gaf Geertruida het vertrouwen, nadat er onder Jaap Stam minder speelminuten waren. “In die periode hebben we meer talenten een kans gegeven. Dat moest ook wel, Feyenoord had geen euro in kas. Die jongens waren de levensader van de club. Een paar gasten vielen in die periode af, Geertruida was één van die jongens die juist aanhaakte.”

Ook Advocaat was direct gecharmeerd van de stopper. “Ondanks zijn leeftijd konden we direct op hem bouwen. Goed aan de bal, sterk. Een slimme jongen. Hij heeft een natuurlijke drang naar voren en durft te voetballen. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar. Hij moest er even op wachten, maar in die periode is hij definitief doorgebroken. Vervolgens heeft hij onder Arne Slot een geweldige ontwikkeling doorgemaakt.”

Steunpilaar onder Slot

Daarmee slaat Advocaat de spijker op zijn kop. Onder Slot werd Geertruida nog veelzijdiger. “Ik heb bij AZ Jordy Clasie weleens als centrale verdediger laten spelen. Er zijn wel meer spelers die op verschillende posities kunnen spelen, alleen is het bij Lutsharel wel heel veel. Lutsharel is enorm veelzijdig. Dat komt doordat hij een enorm loopvermogen heeft, maar ook in staat is in balbezit rustig te blijven”, zegt Slot daarover.

Scoort Geertruida tegen Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eén van de spelers van het jaar bij Feyenoord?

  • Zonder twijfel!
  • Vind ik overdreven
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie