‘Spits van 19 goals’ terug in Eredivisie: “Voelde alsof ik echt nodig was”

Foto: ‘Spits van 19 goals’ terug in Eredivisie: “Voelde alsof ik echt nodig was”

In het seizoen 2017/2018 scoorde hij nog negentien goals in de Eredivisie voor ADO Den Haag, in januari keerde Bjorn Johnsen terug in de Nederlandse competitie door voor SC Cambuur te tekenen. Afgelopen weekend debuteerde de Noorse spits.

Johnsen was clubloos nadat zijn samenwerking met Montreal CF uit de Amerikaanse MLS werd beëindigd. “Voetbal is gek. Je komt ergens met een idee over wat je te wachten staat en ineens staat er een nieuwe coach en speel je een ander systeem. Ze wilden in een 5-3-2-systeem spelen, daarin was ik gewoon een halve buiten. Dat ben ik niet. Toen raakte ik afgelopen seizoen ook nog eens geblesseerd en veranderden ze het systeem wéér. Ik was daar echt ongelukkig”, vertelt Johnsen aan de Leeuwarder Courant.

‘Ik miste Ajax echt’

Bij Cambuur speelt Johnsen samen met Léon Bergsma, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers en Ben Rienstra, die hij allemaal kent van zijn tijd bij AZ. “Je voelt gelijk de connectie. Vreemd eigenlijk, want je komt in een nieuwe omgeving, maar toch voelt het als thuiskomen. Het is alsof ik gelijk weer in hetzelfde ritme zit. Ik miste Nederland echt.”

Johnsen moet Cambuur aan goals helpen; tot dusver scoorde de ploeg van Sjors Ultee er pas elf dit seizoen. “Ik kreeg hier het gevoel dat ik écht nodig was. Het team heeft kracht nodig en doelpunten, dat kan ik ze geven.” Tegen Ajax debuteerde Johnsen, net als Mimoun Mahi, maar imponeren lukte nog niet tijdens de 0-5 nederlaag.

Johnsen wordt een succes bij Cambuur

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie