Sparta liep gewenste opvolger Mijnans mis: ‘Niet haalbaar’

Foto: Sparta liep gewenste opvolger Mijnans mis: ‘Niet haalbaar’

Sparta verkocht op Deadline Day nog Sven Mijnans aan AZ. De Rotterdammers, die dit seizoen razend knap in de subtop van de Eredivisie meedraaien, dachten aan Odysseas Velanas van NAC Breda als opvolger. Dat is echter niet gelukt.

Trainer Maurice Steijn: “Mijnans is natuurlijk één van onze meest getalenteerde en goede spelers. Het is een super fijne jongen om mee samen te werken. Hij wilde altijd beter worden en dat is ook aanstekelijk in zo’n groep. Uiteindelijk zijn we één van onze beste spelers kwijtgeraakt, dat is duidelijk.” Mijnans behouden was niet langer realistisch. “Er is een minimaal bedrag voor spelers en als dat dan op tafel komt, dan komen de werelden van de technisch directeur en de coach wel eens bij elkaar of tegenover elkaar.”

“Je wil hem graag houden, maar aan de andere kant snap ik het ook vanuit het clubbelang. Ik had graag iedereen binnenboord gehouden. Aan de andere kant is het een compliment aan iedereen binnen Sparta. Er is een jeugdtalent voor een heel mooi bedrag vertrokken naar een topclub en dat is ook weer een goed signaal naar andere spelers om naar Sparta te komen.”

Geen vervanger gehaald

Steijn had graag een vervanger van Mijnans erbij gehad. “We zijn wel bezig geweest met een aantal spelers, maar die maakten toch een andere keuze of het was gewoon niet haalbaar. Dan hadden we iemand ergens van heel ver moeten halen op basis van videobanden, dus toen dachten we dan maar niks”, legt Steijn uit aan ESPN. “Dan gaan we het met deze groep doen.”

“Wel jammer, want we hadden er wel graag wat bij gehad.” Velanas was een optie. “Hij is wel benoemd, maar wij waren niet in staat om tussentijds spelers met een afkoopsom te benaderen. Ik kan me ook voorstellen dat NAC een speler die zo belangrijk is voor hun zomaar laat gaan. Wel over nagedacht, maar dat was gewoon geen optie. Financieel niet.”

Komend weekend tegen Fortuna Sittard keert Adil Auassar terug in de wedstrijdselectie, maar diens verdedigingscompagnon Bart Vriends zal ontbreken. “Vriends is geblesseerd. Die is er wel een aantal weken uit. Spierblessure opgelopen. Auassar is wel weer fit. Die heeft gisteren en vandaag gewoon weer meegetraind. Koki Saito missen we wel voorin.”

Sparta gaat in Sittard winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • nee, dat denk ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie