Sparta bevestigt volgende transfer via Romano: “Here we go!”

Foto: Sparta bevestigt volgende transfer via Romano: “Here we go!”

Sparta Rotterdam heeft woensdag de volgende zomertransfer bevestigd. De Braziliaanse middenvelder Metinho wordt voor een seizoen gehuurd van Troyes, dat onderdeel uitmaakt van de City Football Group.

Opnieuw wordt zaken gedaan met City Group

Sparta, en dan met name technisch directeur Gerard Nijkamp, heeft prima contacten met de City Group. De Rotterdammers haalden vorige zomer al Arno Verschueren op bij City-club Lommel SK, en huurde Koki Saito van de Belgen. De Japanner groeide uit tot smaakmaker bij de nummer zes van de Eredivisie, waarna de deal met een jaar verlengd kon worden. Recent nam Sparta aanvaller Agustin Anello over van Lommel.

Metinho wordt gehuurd van Troyes

Metinho wordt de volgende aanwinst van de Kasteelheren. De in Kongo geboren Braziliaan werd door Troyes vorig seizoen gestald bij collega City Group-ploeg Lommel. Voor komend seizoen huurt Sparta de 20-jarige centrale middenvelder. Later deze week zal de Eredivisionist de overgang definitief afronden. Tegenover transfergoeroe Fabrizio Romano, die melding maakte van de overstap, reageerde Sparta met de term ‘Here we go’ als bevestiging dat de deal rond is.

De City Group haalde Metinho in de zomer van 2021 op uit Brazilië, en betaalde daar 5 miljoen euro voor. Zijn ontwikkeling stagneerde behoorlijk, waardoor hij door Transfermarkt nu nog op een waarde van 1,2 miljoen wordt geschat. Kan hij bij zijn belofte dan echt gaan inlossen?

Goede speler voor Sparta?

  • Ja, kan echt wat worden!
  • Ben niet overtuigd…
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie