Spanje op weg naar poulewinst na puntenverlies Schotland

Foto: Spanje op weg naar poulewinst na puntenverlies Schotland

Spanje heeft zo goed als zeker de groepswinst in de EK-kwalificatie binnen. Waar het land eenvoudig met 1-3 op bezoek bij Cyprus won, slaagde Schotland er niet in om langs Georgië te komen.

Ruime zege Spanje op Cyprus

Schotland en Spanje zijn beide geplaatst voor het eindtoernooi in Duitsland, waardoor het uitsluitend nog over de eerste plaats gaat. Die is belangrijk, want het land dat deze plek binnenhaalt heeft een grote kans om groepshoofd te worden en daarmee tijdens het toernooi in Duitsland zwakkere landen te treffen.

Hoewel Schotland voortvarend aan de kwalificatiefase begon, leverde het de voorbije periode veel punten in. Spanje nam in oktober al de koppositie over en liep donderdagavond verder uit. Het won in Cyprus makkelijk met 1-3. Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal en Joselu waren in de eerste helft de doelpuntenmakers, terwijl Kostas Pileas na rust nog de eretreffer maakte.

Pijnlijk puntverlies voor Schotland

Door de ruime zege van Spanje kreeg Schotland de grote uitdaging om Georgië te verslaan. Het kwam echter razendsnel op een achterstand te staan, nadat Khvicha Kvaratskhelia de bal binnen werkte. Georgië, dat met Ajacied Georges Mikautadze in het basisteam begon, liep daarmee vanaf het begin achter de feiten aan.

Scott McTominay maakte de gelijkmaker, maar kort daarna zorgde Kvaratskhelia wederom voor een voorsprong. Schotland deed er vervolgens alles aan om de stand om te draaien en kwam via Lawrence Shankland voor de tweede keer op een gelijke stand te staan. Het was echter niet voldoende om meer dan een punt uit het duel te slepen.

Kan Spanje volgend jaar het EK winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie