Spanje in de ban van racismeschandaal rond Vinicius

Foto: Spanje in de ban van racismeschandaal rond Vinicius

Spanje is momenteel in de ban van een racismerel rondom Vinicius Junior. De Braziliaanse flankspeler van Real Madrid werd door Pedro Bravo, voorzitter van de vereniging van zaakwaarnemers in het land, vergeleken met een aap vanwege zijn ‘kunstjes bij het vieren van doelpunten’.

Vinicius viert zijn goals regelmatig met dansjes, wat leidde tot de bizarre vergelijking van Bravo in het tv-programma El Chiringuito. Vinicius noemt het op Instagram een ‘xenofobe, racistische opmerking’.

Dansjes

“Ze zeggen weleens dat blijdschap anderen irriteert. De blijdschap van een succesvolle, zwarte Braziliaan in Europa irriteert nog veel meer”, constateert hij. “Maar mijn verlangen om te winnen, mijn glimlach en de twinkeling in mijn ogen zijn groter. Ik was het slachtoffer van een xenofobe, racistische opmerking. Maar dat is niet gisteren begonnen. Weken geleden werden mijn dansjes al bekritiseerd. Dansjes die niet van mij zijn.”

Zo imiteerde Vinicius al dansjes van onder meer Ronaldinho, Neymar en Antoine Griezmann. “Accepteer het, respecteer het. Ik ga er niet mee stoppen.” Real Madrid meldt in een statement actie te ondernemen: “De club heeft juristen geïnstrueerd om juridische stappen te ondernemen tegen eenieder die zich op racistische wijze uit richting onze spelers.”

Pelé

Ook Pelé, de legendarische landgenoot van Vinicius, beet van zich af: “Voetbal is vreugde. Dansen hoort erbij. Hoewel racisme nog steeds bestaat, laten we ons niet afstoppen om te lachen. We blijven racisme op iedere manier bestrijden en blijven vechten voor het recht om blij te zijn.”

TIP: 6.75x je inleg als Vinicius de score opent tegen Atlético Madrid!

Dansjes na een goal

  • Leuk
  • Niet leuk
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie