Spaan maakt Schreuder verwijt: ‘Beginopstelling Ajax klopte niet’

Foto: Spaan maakt Schreuder verwijt: ‘Beginopstelling Ajax klopte niet’

Henk Spaan stelt in zijn column in Het Parool dat Ajax in een verkeerde opstelling is begonnen tegen Feyenoord. De voetbaljournalist zag dat het pas beter ging lopen toen Steven Bergwijn binnen de ploeg kwam. Daarnaast vond Spaan dat  Edson Álvarez de beste man was aan de kant van Ajax.

“Dat Ajax in de verkeerde opstelling begon, bleek toen Bergwijn erin kwam”, concludeerde Spaan. “Daar was dan de diepgang die zo lang ontbrak. Kudus in de spits is nog nooit gelukt, hoewel hij zijn geweldige klasse nooit kan verbergen. De geniale steekbal van Álvarez na zijn lange solo moet een spits natuurlijk maken.”

Volgens Spaan komt de Ghanees op een andere positie beter tot zijn recht. “Toen Brobbey er eenmaal in was, begon Kudus beter te voetballen met meer nut voor het elftal.” Zo zag Spaan nog meer spelers op verkeerde posities staan. “‘Voor rust miste hij een kopkans die een echte spits zou hebben gemaakt. Eerlijk gezegd was Tadic aan de rechterkant ook nuttiger dan op links. Dus nogmaals: de beginopstelling was verkeerd.”

Toch zag de voetbaljournalist de Ajax-aanvoerder niet uitblinken. “Tadic creëerde vier kansen, de meeste van alle Ajaxspelers, maar had een passnauwkeurigheid van 57 procent. Dat is bedroevend slecht.” Volgens Spaan was Álvarez de beste man aan de kant van Ajax. “‘Het is jammer dat Giménez de half uitglijdende Álvarez zo gemakkelijk omspeelde, kort voor tijd. Anders had Edson een volmaakte wedstrijd gespeeld.”

Gelredome

Eredivisie

25 januari 2023

18:45

Vitesse
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 18:42.

Vond jij Álvarez ook de beste bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, maar speelde wel goed
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie