Sneer naar Schreuder: “Toch ongekend?”

Foto: Sneer naar Schreuder: “Toch ongekend?”

Willem Vissers stoort zich aan de toenemende kritiek op Alfred Schreuder. De Ajax-trainer ligt onder vuur in Amsterdam, maar de Volkskrant-journalist is van mening dat de ophef niet altijd even rechtvaardig is.

“Het is net alsof Schreuder ongeveer de belangrijkste Nederlander is. Elke dag staat Schreuder bovenaan op Twitter”, reageert Vissers in het ESPN-programma Voetbalpraat. “In de eerste helft (NEC-uit, red.) moest het 0-4 zijn. De bal ging er niet in en dan kun je je afvragen of het de schuld van de trainer is. Je zou kunnen zeggen dat het bij het werk van een trainer hoort dat de spelers de scherpte hebben. Dan wordt het 1-1 door zo’n lullige goal en dan moet hij er wéér uit.”

Pasveer-relletje

Twente-watcher Leon ten Voorde is minder begripvol richting Schreuder. “Los van de resultaten vraagt hij er op een bepaalde manier ook om. Op de persconferentie gaat het over de nieuwe keeper en dan krijgt hij de vraag of Pasveer ervan weet. Dan zegt hij: ‘Nee’. Hij vindt het niet nodig om er met Pasveer over te praten. Gisteren zag je het interview met Pasveer en hij moest echt op zijn tong bijten. Hij hield zich echt in.”

“Het is toch ongekend dat je niet met je eerste keeper gaat zitten om te zeggen dat er een nieuwe keeper komt?”, vervolgt Ten Voorde. “Het hoort bij people-management en dat is veel belangrijker geworden dan tien of vijftien jaar geleden. Hij krijgt al een signaal dat het niet handig is hoe hij het met Blind heeft gedaan. Ik snap niet dat je als trainer op welk niveau dan ook de keeper niet inlicht? Ik vind dat ongekend.”

Verdient Schreuder nog tijd?

  • Ja
  • Nee
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie