Slot weerspreekt ‘kamikazetactiek’ Feyenoord

Foto: Slot weerspreekt ‘kamikazetactiek’ Feyenoord

Feyenoord weet met enige regelmaat wedstrijden pas in de slotfase over de streep te trekken. Trainer Arne Slot vindt dat het niet op toeval berust en wil al helemaal niet spreken van een kamikazetactiek. De oefenmeester pleit dan ook altijd tot aan het laatste fluitsignaal voor structuur binnen zijn elftal.

Tegen FC Groningen wisselde Slot zeer aanvallend, maar de Feyenoord-trainer vertelt in het Algemeen Dagblad dat het soms anders komt te staan dan dat de bedoeling is. “3-2-5, zo had ik het op papier in elk geval wel neergezet, maar voetbal wordt bijna nooit gespeeld met spelers precies op posities. Het was volgens mij ook af en toe een soort 1-2-7.”

Verzorgd voetbal blijven spelen

Volgens Slot zit er echter wel altijd een gedachte achter. “Ons spel zou ik echt nooit willen omschrijven als pompen of verzuipen. Dat staat voor mij voor een lange bal, vechten voor een tweede bal en een beetje dom lopen beuken. Dat zie ik ons nooit doen. We blijven ook op het einde van wedstrijden zoeken naar goed combinatiespel, de achterlijn halen en dan met heel veel mensen in het zestienmetergebied zijn.”

Ondanks dat Slot veel aanvallers bracht streeft de oefenmeester er altijd naar om structuur in het elftal te houden. “We trainen al een heel seizoen op een manier en we houden al een heel jaar lang wedstrijdbesprekingen waarin we aangeven hoe wij willen dat er wordt gespeeld.” Volgens de Feyenoord-trainer is het ouderwetse pompen of verzuipen er dan ook niet bij. “We blijven ons spel spelen, over de zijkanten, we blijven loopacties maken. We blijven kijken of we in de één-tegen-één kunnen komen. En we blijven de ballen in de zestien brengen. Met hoge voorzetten, lage voorzetten of de teruggetrokken bal. Alles wat we in ons hebben, proberen we.”

Spelen Shakhtar en Feyenoord gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Slot een toptrainer?

  • Ja, absoluut
  • Ja, in wording
  • Nee, dat vind ik niet
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie