Slot prijst persoonlijkheid Giménez na nieuwe heldenrol

Foto: Slot prijst persoonlijkheid Giménez na nieuwe heldenrol

Arne Slot mag zijn handen dichtknijpen met een spits als Santiago Gímenez. De Mexicaan opende tegen Lazio (3-1) de score, nadat een eerder doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat getuigt volgens zijn trainer van mentale veerkracht. “Hij heeft de persoonlijkheid om klaar te staan voor de volgende kans.”

Slot over Giménez na Feyenoord – Lazio

Met twee doelpunten in zijn eerste Champions League-wedstrijd verhoogde Giménez zijn status als fenomeen. Maar dat was hij in Rotterdam eigenlijk al. “Ik denk niet dat hij daar vanavond voor nodig had. Dat was hij voor de Feyenoord-supporters al. Als het team hem maar in staat stelt om hem kansen te geven. Ook als hij er eentje mist, dat doet hij niet veel, heeft hij de persoonlijkheid om klaar te staan voor de volgende kans. Zijn eerste doelpunt werd afgekeurd, maar hij verwerkte die teleurstelling snel en schoot de volgende erin. Wat mij vooral bevalt is dat hij niet alleen de afmaker is, maar ook steeds meer meedoet aan ons aanvalsspel om meer kansen te creëerden.”

Na dertien doelpunten in de Eredivisie is Slot niet verbaasd dat Giménez ook op het hoogste Europese niveau meteen trefzeker was. “Nee, verrassend is het niet. Je stelt hem op, hij krijgt kansen en hij schiet ze binnen. Het klinkt heel simpel”, aldus de trainer van Feyenoord. “Dit doet hij eigenlijk non stop sinds het moment dat hij echt fit is. Dat was hij de eerste drie, vier maanden niet.”

Slot was na Feyenoord – Lazio lovend over zijn spits.

Is Giménez de beste spits die Slot heeft gehad?

Giménez startte tegen Lazio, ondanks de tik die hij zaterdag kreeg tegen Vitesse. Slot weet niet hoe de Mexicaan zo snel hersteld was. “Ik heb geen idee of hij pijnstilling heeft gehad, maar ik had geen twijfel over dat hij fit zou zijn. Ik zei meteen na die wedstrijd al dat hij snel zou herstellen, omdat het geen verdraaiing was, maar een schop.”

Over de vraag of Giménez de beste spits is die Slot ooit onder zijn hoede heeft gehad, moet de coach lang nadenken. “Ja, dat weet ik niet. Spitsen met wie ik heb mogen werken, maakten altijd veel goals. Myron Boadu, Cyriel Dessers, Bryan Linssen. Maar je moet ook het niveau meewegen. AZ op Europa League-niveau. Boadu deed het daar goed, maar heeft daarna helaas keuzes gemaakt waardoor het er nu niet meer uitkomt. Maar als ik ze allemaal tegen elkaar af moet zetten, is Santiago completer dan Dessers en Linssen. Ik wil alleen niets afdoen aan hun kwaliteiten. Voor Feyenoord waren dat zeer goede spitsen.”

Is Giménez beter dan Boadu bij AZ was?

  • Ja, véél beter!
  • Nee, even goed.
  • Nee, Boadu was beter.
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
13+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
24+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
25+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
187+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
17+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
6+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
2+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
270+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
185+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
265+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
272+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
214+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
357+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
55+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
820+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
22:47
38+
Simons pakt eerste rode kaart als prof
22:36
110+
Bizarre beelden: Roda-euforie valt in het water
22:13
258+
Ten Hag reageert: terugkeer bij Ajax?
22:02
71+
Willem II promoveert naar de Eredivisie
22:00
44+
Go Ahead Eagles bijna zeker van play-offs
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie