‘Slot is het verschil tussen Feyenoord, Ajax en PSV’

Foto: ‘Slot is het verschil tussen Feyenoord, Ajax en PSV’

Feyenoord voert momenteel de ranglijst aan in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben onder meer een voorsprong van vijf punten op Ajax en PSV. Volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam en ESPN-analist Kenneth Perez speelt trainer Arne Slot een grote rol in de successen van Feyenoord.

Krabbendam noemt het in het ESPN-programma Voetbalpraat knap dat Feyenoord zo goed presteert, ook al omdat er afgelopen zomer veel spelers zijn vertrokken. “Ze hebben vijftien spelers moeten vervangen waarvan acht basisspelers, dan is het best knap als je halverwege januari bovenaan staat. Ik denk dat dat ligt aan de duidelijkheid over de manier van spelen, spelers die weten waar ze aan toe zijn, dat er op een goede manier wordt gewerkt en getraind. Dan kom je al een eind.”

Toptrainer Slot

“Ze hebben gewoon een verschrikkelijk goede trainer”, vat Perez de woorden van Krabbendam samen. “Slot zegt zelf dat spelers altijd de wedstrijd beslissen, maar wat hij goed doet, is dat hij die spelers er goed uit laat zien door ze goed op hun positie neer te zetten, goed met ze te werken”, stelt Krabbendam. De voetbaljournalist haalt daarna een voorbeeld aan. “Kökcü zei, en dat klinkt misschien wat pathetisch, dat als Slot iets zegt het uit komt. Als ze naar Groningen gaan zegt Slot: als we dit doen, dan pakken we daar ons voordeel. Dat is elke wedstrijd zo geweest en die spelers hebben dus ook blindelings vertrouwen in hun trainer en dan wordt het een wisselwerking.”

Volgens Perez is het een voordeel dat Slot al bezig is zijn tweede seizoen bij Feyenoord. “Bij Feyenoord is dezelfde trainer met dezelfde visie en dat betaalt zich op dit moment uit. Die andere clubs (Ajax en PSV, red.) doen het inderdaad minder goed, zoals Martijn zegt, maar dat betekent wel dat je er twee concurrenten bijgekregen hebt: Twente en AZ.”

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Is slot momenteel de beste trainer van Nederland?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie