Slot-akkoord: spelletje houdt coach bij Feyenoord (voor meer centjes)

Foto: Slot-akkoord: spelletje houdt coach bij Feyenoord (voor meer centjes)

Arne Slot blijft bij Feyenoord en gaat ook nog eens meer verdienen. Tottenham Hotspur blijft treurend en boos achter. De Slot-soap is tot een einde gekomen en ik ben tot een Slot-akkoord gekomen. De trainer van Feyenoord kan perfect spelletjes spelen, zowel het voetbalspelletje als het onderhandelingsspelletje.

De Slot-soap: van ja tegen Tottenham tot ja tegen Feyenoord

Arne Slot komt als grote winnaar uit de onderhandelingen. De trainer kreeg een flink verbeterd Feyenoord-contract te zien en daarmee kreeg zijn gedachte om te blijven in Rotterdam het laatste zetje. Slot gaat er miljoenen op vooruit en kan verder bouwen aan ‘zijn selectie’ op weg naar Champions League-successen. Feyenoord mag zich in het kielzog van Slot ook winnaar noemen en de Feyenoord-supporter springt al helemaal een gat in de lucht. En Tottenham? Dat blijft woest achter in Londen. Clubeigenaar Daniel Levy vloekt en tiert na de zoveelste afwijzing.

De Spurs hadden namelijk weldegelijk vergaande interesse in Slot en stonden op het punt om bij Feyenoord een bod neer te leggen. De media-afdeling van de Rotterdammers was zo lief geweest om een persbericht in het Engels op te stellen. Zo wist Tottenham ook gelijk dat een aanbieding doen geen zin had en het voor de zoveelste keer moest doorschakelen. Want Slot was niet de nummer 1-kandidaat.

Tottenham vraagt Te Kloese en hoort no

Julian Nagelsmann en Xabi Alonso werden eerder gepeild, maar zeiden ook al nee. Het trainerskerkhof Tottenham en de reputatie van Levy helpen niet echt mee in de zoektocht naar een Spurs-coach. Op het lijstje stond naast Slot verder ook Luis Enrique en Vincent Kompany. Slot en zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta hadden eerder wel bevestigend geantwoord op de Spurs-vraag, maar daar zat meer achter. Het was wel reden voor Tottenham om aan te kloppen bij Dennis te Kloese om hem te peilen voor een directeurschap in Londen.

Te Kloese zei no en dat was voor Slot het volgende teken dat hem steeds sterker naar een langer Rotterdams verblijf trok. Na een geweldig kampioensfeest, waarin je in de ogen van Slot zag dat hij de Feyenoord-supporters niet zomaar in de steek kan laten, en het vastleggen van zijn gewilde Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt had Slot zijn Feyenoord-pyjama nog steviger aan.

Met meer geld zit die Feyenoord-pyjama nog lekkerder

Geld zit nog lekkerder dan een pyjama en dus besloot hij alle opties voorlopig open te houden. Waar de Feyenoord-fan schreeuwde om duidelijkheid, daar hield Slot zijn kaarten afgedekt. “Als, als, als. Als een grote club komt, moet het ook goed zijn voor Feyenoord”, zei de Bergentheimer meerdere keren. De eigenheimer speelde zo niet open kaart, maar liet wel een beetje zijn Feyenoord-liefde merken. Dat doet het goed in Rotterdam en dus wachtten de fans in spanning af.

Woensdagochtend vertelde hij aan zijn Braziliaanse zaakwaarnemer Pimenta dat hij liever bij Feyenoord wilde blijven, maar dan moest daar wel iets beters (lees: meer geld) tegenover staan. De Portugese krachttermen van Pimenta en Te Kloese (spreekt vloeiend Portugees) bleven woensdagmiddag uit. De Feyenoord-directeur had al een prachtig verbeterd contract klaarliggen. Te Kloese trok die uit de lade en Slot was om. Hij kan blijven werken aan zijn Feyenoord-droom in de Champions League en er liggen miljoenen voor hem klaar. De contractverlenging blijft (voorlopig) uit. Slot blij, Feyenoord blij, iedereen blij (behalve Tottenham).

Of Slot het nou geleerd heeft van meesteronderhandelaar Pimenta (Mino Raiola-adept), of dat hij het zichzelf heeft aangeleerd, feit blijft dat Slot ook dit spelletje tot in de perfectie uitvoerde. Binnenkort heb ik ook een gesprek met de baas en ik kan wel wat tips gebruiken. Slot kan een belletje verwachten.

Feyenoord
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:26.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews.nl. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Wat kan Slot niet goed?

  • Feyenoord trainen
  • Contractonderhandelingen
  • Duidelijk zijn
  • Feest vieren
  • De afwas
  • Hij kan alles
567+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
97+
Eredivisie-VERRASSING en NIEUWE trainer AJAX | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #7
11:47
23+
Makkelie kraakt harde noten: “Het is een schande”
11:34
51+
Nederlandse revelatie in Berlijn: ‘Real, Barça of Manchester City zou mooi zijn’
11:20
123+
“Promes hoefde al nooit meer in Nederlands stadion te komen, Ziyech kan ook op de lijst”
11:00
155+
‘FC Utrecht aast op spits met 33 goals in 29 wedstrijden’
10:46
144+
Pijnlijke blunder Al Jazira bij presentatie Frank de Boer
10:31
294+
ESPN verwijdert controversieel fragment over ‘nieuwe Ajax-trainer’ van Twitter
10:19
7501+
‘Zeer verrassende transfer voor Davy Klaassen’
10:00
114+
Hoe het gevallen Ajax-talent De la Vega zijn geluk terugvond op Mallorca
09:50
154+
Van Praag wacht ‘gigantisch belangrijke’ Ajax-opdracht: ‘Voetbal moet terugkomen’
09:37
51+
Perez wijst op Oranje-rol ‘te hard bekritiseerde’ Weghorst
09:26
76+
‘Amrabat staat voor zomerse toptransfer’
09:10
373+
‘Ajax-transfer Ziyech op losse schroeven’
08:57
43+
Dumfries ziet CL-voordeel Inter: “Maakt ons hongerig”
08:42
238+
Ajax-leiding gekraakt: “Cruijff draait zich om in zijn graf”
08:26
1966+
‘Peter Bosz stelt PSV-voorwaarde’
08:08
405+
‘Brenet op weg naar FC Twente-uitgang’
07:48
297+
Ajax-fans fileren ‘Team Heitinga’ na ‘schoffering’ Mislintat
07:31
226+
De Boer doet Van der Sar-onthulling: ‘Heeft hem pijn gedaan’
07:15
296+
‘Serie A-transfer lonkt voor Feyenoord-steunpilaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie