‘Slechts één iemand kan Ihattaren terug bij PSV brengen’

Foto: ‘Slechts één iemand kan Ihattaren terug bij PSV brengen’

Mohammed Ihattaren wil graag terug naar PSV, dat werd deze week duidelijk. Clubwatcher Rik Elfrink ziet het echter niet zo snel gebeuren, zo schrijft hij in het Eindhovens Dagblad.

Ihattaren hoopt op PSV als vangnet nu Ajax hem per 3 januari terug laat keren naar Italië, maar vooralsnog lijkt die wens een utopie. “Zij geven desgevraagd aan zich totaal geen raad meer met hem te weten. Ze hebben hun hulp simpelweg opgegeven en het zijn niet de minste namen uit de voetballerij. Wel kan Ihattaren bij een aantal van hen op assistentie blijven rekenen als hij belt, zo verklaren ze. Zo bont heeft hij het dus nog niet gemaakt”, schrijft Elfrink.

De journalist acht de kans klein dat het tot een rentree komt, ook al hint Ihattaren daar zelf op Instagram wel constant naar. “Het is als gezegd amper voorstelbaar, omdat een terugkeer naar Eindhoven een enorme hoeveelheid turbulentie zal veroorzaken. PSV is bezig met een titelrace en kan dat totaal niet gebruiken. Zelfs een terugkeer bij het beloftenteam, waar Adil Ramzi nu als trainer de scepter zwaait, is uitermate delicaat.”

Adil Ramzi

Ramzi is tegenwoordig coach van Jong PSV en kwam als speler ook uit voor de Eindhovenaren. “Ramzi was als speler en nu als trainer een rolmodel en is misschien een van de weinigen die hem kan raken, maar kan geen scenario gebruiken waarin eventuele problemen met Ihattaren zijn hele team ontwrichten. Als PSV eventueel zou beginnen aan een terugkeer van Mohamed Ihattaren, moet er een enorme omslag in zijn hoofd hebben plaatsgevonden.”

Broer Ihattaren

Elfrink wijst naar de broer van Ihattaren als potentiële bemiddelaar. “Als Ihattaren hem de kans geeft. Hij onderhield in het verleden de contacten met PSV en werd door iedereen bij de club serieus genomen. Een comeback in het PSV-shirt zou meer dan een wonder zijn, zeker nu ook Ajax de stekker uit het project met het gevallen talent heeft getrokken. Het is eigenlijk al een minuut over twaalf. Alleen als hij het zelf écht wil wordt het nog wat, geeft een oud-begeleider aan. Hij is niet de enige die er een hard hoofd in heeft.”

PSV moet hem nog een kans geven

  • Eens
  • Oneens
1143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie