‘Slechts één AZ-speler geschikt voor Ajax’

Foto: ‘Slechts één AZ-speler geschikt voor Ajax’

Ajax staat voor een zeer belangrijke Eredivisie-zondag. De Amsterdammers moeten winnen van AZ om het gat van vier punten op PSV in stand te houden. De Eindhovenaren nemen het op hun beurt op tegen Feyenoord, waardoor de belangen erg groot zijn zondagmiddag. 

Olaf Lindenbergh speelde voor zowel AZ als Ajax. In gesprek met Ajaxshowtime gaat de voormalig middenvelder dieper in op de belangen van de wedstrijd. “Voor Ajax is het, met nog drie wedstrijden te gaan, een hele belangrijke wedstrijd. Zeker als je weet dat PSV later op de dag op bezoek gaat bij Feyenoord. Je kunt zondag al kampioen worden en anders kan het woensdag tegen Heerenveen.”

Ajax – AZ 

Er zijn veel kwaliteitsverschillen te noemen tussen de Amsterdammers en de Alkmaarders. Toch denkt Lindenbergh dat er op dit moment maar één speler van AZ mee kunnen bij Ajax. Dat is over het algemeen ook het probleem met een transfer van AZ naar Ajax.

“Ja, AZ wil het liefst niet aan Ajax verkopen. Maar het gaat al jaren over Wijndal. In mijn ogen is dat een hele goede linksback, ook voor Ajax”, stelt Lindenbergh. “Voor de rest denk ik eigenlijk niemand. Karlsson is goed, maar ik denk dat hij net tekort komt. Midtsjö wordt ook weleens genoemd. Voor AZ is hij een goede speler, maar voor Ajax is hij net niet goed genoeg, denk ik.”

Ajax kan vandaag dus al kampioen worden. De Amsterdammers moeten dan winnen van AZ én Feyenoord moet drie punten pakken tegen PSV. 

TIP: Ajax wint van AZ? Jij wint 1.7x je inzet bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wordt Ajax vandaag kampioen?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie