Simeone dolgelukkig: “Memphis heeft gewoon alles”

Foto: Simeone dolgelukkig: “Memphis heeft gewoon alles”

Diego Simeone was zondagavond na de wedstrijd tegen Real Valladolid zeer enthousiast over de verrichtingen van Memphis Depay. Volgens de oefenmeester is de Nederlander inmiddels een belangrijke schakel binnen het team.

Enthousiasme Simeone over Memphis

Atlético Madrid kwam op bezoek bij Real Valladolid met 0-3 voor, waarna Cyle Larin vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte. Toen Sergio Escudero Palomo een kwartier voor tijd de 2-3 op het scorebord zette, kregen de bezoekers steeds meer zenuwen. Simeone besloot vervolgens om Memphis binnen de ploeg te brengen.

De aanvaller kwam terug van een blessure, maar bleek direct in staat te zijn om het spel te maken en zelfs de 2-5 op zijn naam te zetten. “Wat een wedstrijd van hem. Hij heeft het gewoon. Hij levert steeds meer, ook omdat we steeds meer van hem eisen. Toen hij in de ploeg kwam, waren we zoveel krachtiger”, zo stelde Simeone tegenover de Spaanse pers.

“Ik bracht hem om meer diepte toe te voegen aan de ploeg en meer voordeel te halen uit de ontstane ruimtes”, vervolgde de hoofdtrainer. “De invalbeurt van Memphis maakte Valladolid duizelig. De diepgang en kracht: Memphis heeft gewoon alles. En hij liet precies zien wat we van hem verwachtten.”

Eindfase Spaanse competitie

De Spanjaarden hebben dit seizoen nog weinig om voor te spelen. De club staat namelijk op de derde plaats in de Primera División met een voorsprong van 10 punten op achtervolger Real Sociedad. De achterstand op stadsgenoot Real Madrid bedraagt slechts 2 punten, waardoor het op de ranglijst nog wel een plek kan stijgen.

Is Memphis een Europese topspeler?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie