Serrarens bezorgt Roda JC driepunter tegen Excelsior

Roda JC heeft het thuisduel met Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie winnend afgesloten. De Limburgers kwamen vroeg op achterstand, maar toonden veerkracht tegen de Rotterdammers. Fabian Serrarens speelde hierin een belangrijke rol

Elias Ómarsson had dit keer slechts zeven minuten nodig om het net te vinden. De IJslandse spits van Excelsior verkeert in een absolute topvorm en maakte alweer zijn zestiende goal van het seizoen. Roda schrok wakker en kwam via Fabian Serrarens op gelijke hoogte. De 29-jarige Amsterdammer maakt zijn eerste doelpunt in het geel-zwart shirt.

Serrarens zou ook in de tweede helft doorslaggeven zijn voor zijn ploeg. Dit keer niet door te scoren, maar twee assists te verzorgen. Een minuut of zeven na rust bereikte hij Niek Vossebelt, die de bal met het nodige fortuin in het doel van tegenstander wist te krijgen. Ook Thijmen Goppel werd bediend door Serrarens, waardoor de Limburgse zege een feit werd. Roda komt hierdoor in het linkerrijtje en met twintig punten op gelijke hoogte met Excelsior.

Scoreverloop: (7′) Ómarsson 0-1 (24′) Serrarens 1-1 (52′) Vossebelt 2-1 (69′) Goppel 3-1