Schuurs licht Ajax-vertrek toe: “Uiteindelijk was het heel simpel…”

Foto: Schuurs licht Ajax-vertrek toe: “Uiteindelijk was het heel simpel…”

Perr Schuurs heeft zeker geen spijt van de beslissing om Ajax te verruilen voor Torino. In Italië is hij verzekerd van heel wat meer speelminuten dan de Limburger had in Amsterdam. De bedoeling was eigenlijk om naar Duitsland te verkassen.

“Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik heel blij ben met mijn keuze”, zegt Schuurs in een uitgebreid interview met Voetbal International. Afgelopen zomer verliet hij Ajax na een periode van vier jaar. Zijn nieuwe club Torino telde negen miljoen neer, een bedrag dat nog verder kan oplopen. “Ik voel me hier al ontzettend thuis. Ik heb vier fantastische jaren gehad bij Ajax. Maar ik ben 23 jaar en wil wekelijks spelen. Uiteindelijk was het heel simpel: als Jurriën (Timber, red.) zou blijven, was het beter om te vertrekken.”

“Wel heb ik nog goede gesprekken met Alfred (Schreuder, red.) gevoerd. Hij wilde me er héél graag bij houden en beloofde veel speelminuten. Ik heb je zeker nodig, zei hij. Dat heb ik de laatste jaren natuurlijk vaker gehoord. (…) Op een zeker moment begon het te knagen, ik raakte steeds vaker wat geïrriteerd”, vertelde de verdediger eerlijk. “Ik heb de gewoonte om na elke afsluitende training even met mijn vader te bellen. Toen ik nog bij Fortuna speelde, zei hij: Morgen lekker spelen! In mijn tijd bij Ajax vroeg hij alleen: Morgen basis…? Dat vertelt eigenlijk het complete verhaal. Sinds ik in Italië speel, heb ik die vraag eigenlijk nooit meer gehad.”

Duitsland

Schuurs had meerdere opties, maar koos voor Turijn. “Er waren ook topclubs geïnteresseerd, dat zal ik niet ontkennen. Maar zoals ik zei: ik wilde zoveel mogelijk spelen. Anders was ik wel bij Ajax gebleven. Oorspronkelijk was het idee om op een dag van Nederland naar Duitsland te gaan. De Bundesliga is geweldig en ik spreek de taal. Bovendien weet iedereen dat ik een familiemens ben. Limburg is dan niet zo ver. Maar het verhaal van Torino gaf de doorslag. Ze zien mogelijkheden voor mij om een nog completere verdediger te worden en op een dag de stap naar de absolute top te maken.”

Zege van Torino tegen Verona?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jammer dat hij niet meer voor Ajax speelt?

  • Ja, toch wel
  • Nee, maakt weinig uit
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie