‘Schreuder twijfelt over spitspositie Ajax’

Foto: ‘Schreuder twijfelt over spitspositie Ajax’

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft nog altijd geen duidelijkheid gegeven over de spitspositie van de Amsterdammers. Vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen NEC liet de oefenmeester weten tevreden zijn over het optreden van zowel Mohammed Kudus als Brian Brobbey, maar sprak hij nog geen duidelijke voorkeur uit.

In de eerste seizoenshelft was het vaak stuivertje wisselen in de spitspositie bij Ajax. Waarbij opviel dat Kudus de meeste wedstrijden in de Champions League mocht starten als spits, terwijl Brobbey vaker als spits startte in de Eredivisie-wedstrijden.

Desondanks lijkt Schreuder nog altijd geen duidelijke voorkeur te hebben, maar deelde hij vrijdag wel complimenten uit aan het tweetal. “De wedstrijden dat Kudus in de spits heeft gespeeld, heeft hij het over het algemeen heel goed gedaan, vind ik. Vooral in de grote wedstrijden in de Champions League.”

De spits van Ajax

Ook over de ontwikkeling van Brobbey is Schreuder zeer tevreden. “Hij heeft volgens mij al acht goals gemaakt, tegen mij heeft hij gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg. Dat is wel mooi om te zien, vind ik. Zo kijk ik ernaar, maar het is maar net hoe je ernaar wil kijken.”

Of Brobbey nu de eerste spits is bij Ajax wilde Schreuder niet zeggen. “Brian kan in potentie dé spits van Ajax worden. Dat heeft hij nu ook laten zien. Die jongen moet steeds meer gaan voetballen. Ik vind dat hij nu een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid, met het trainingskamp erbij en de trainingen van de afgelopen weken.”

Toch liet de oefenmeester opnieuw doorschemeren enige twijfels te hebben over de fysiek gesteldheid van Brobbey. “Hij moet in zichzelf blijven investeren. Daar horen natuurlijk ook wedstrijdminuten bij. Maar we hebben ook geleerd dat we daar goed in moeten doseren.”

Wie zou jij in de spits opstellen bij Ajax?

  • Brobbey
  • Kudus
1453+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie