Schreuder sneert naar Van der Sar: ‘Bepaalde beloftes zijn niet nagekomen’

Foto: Schreuder sneert naar Van der Sar: ‘Bepaalde beloftes zijn niet nagekomen’

Ajax-trainer Alfred Schreuder kent een moeizaam eerste jaar als hoofdtrainer. Zowel binnen als buiten de lijnen is het onrustig in Amsterdam. Ajax won al vijf competitiewedstrijden op rij niet en een nederlaag tegen Feyenoord zou weleens de laatste wedstrijd voor Schreuder kunnen betekenen. Toch heeft de oefenmeester nooit spijt gehad van zijn keuze om bij Ajax als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar baalt hij wel van bepaalde niet nagekomen beloftes van de clubleiding.

Schreuder vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij een goed gesprek heeft gehad met bondscoach Ronald Koeman voordat hij aan zijn klus bij Ajax begon. “Ik heb een goede band met Ronald Koeman. Toen Ajax zich meldde, zei hij letterlijk: Voor Ajax is het nooit het goede, maar ook nooit een slecht moment. Moeilijk is het altijd. Zoiets moet je doen als je de kans krijgt.”

Balende Schreuder

Wel baalt de oefenmeester van de vele uitgaande transfers afgelopen zomer. “Natuurlijk had ik niet verwacht dat er zó veel spelers (dertien, van wie acht potentiële basisspelers, red.) zouden vertrekken.” Volgens Schreuder zijn er daardoor bepaalde beloftes niet nagekomen. “Er is me toegezegd dat er maximaal vier zouden worden verkocht.” Toch begrijpt de oefenmeester de Ajax-clubleiding wel. “Maar door de bedragen die werden geboden, begreep ik wel dat de clubleiding overstag ging. Ajax heeft er bewust voor gekozen het zó te doen.”

Schreuder stelt wel dat Ajax toen moest weten dat het voor hem een stuk moeilijker zou worden, waarbij de oefenmeester ook nog eens de Antony-transfer naar Manchester United aanhaalt. “Ik was er natuurlijk niet blij mee dat Antony wegging. We hebben nog altijd een prima groep. Maar hij was een extra wapen.”

Volgens Schreuder had algemeen directeur Edwin van der Sar zich dan ook mogen laten gelden. “Ik denk dat het goed was geweest als de clubleiding aan het einde van de transferwindow de werkelijke stand van zaken had gecommuniceerd.” Daarnaast onderstreept Schreuder ook het belang van het aantrekken van een technisch directeur. “Voor Hamstra en Huntelaar is het nadelig dat zij niet de volledige verantwoordelijkheid krijgen en dragen. Het technisch beleid gaat over teveel schijven.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Van der Sar ontslaan?

  • Ja, toont geen verantwoordelijkheid
  • Nee, is een uitstekende directeur voor Ajax
895+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie