Schreuder positief ondanks nieuwe opdoffer: “Goed geleerd van de uitwedstrijd”

Foto: Schreuder positief ondanks nieuwe opdoffer: “Goed geleerd van de uitwedstrijd”

Na de tegentreffer van Liverpool gaf Ajax het vanavond helemaal weg, en verloor het uiteindelijk met 0-3. Desondanks kijkt Alfred Schreuder op een positieve manier terug op het Champions League-duel in de Johan Cruijff Arena.

“Ik denk dat als we de eerste helft bekijken, dat het een prima helft was. In ieder geval prima veertig minuten”, begon Schreuder voor de camera van RTL . “We kregen twee, misschien wel drie honderd procent kansen. Die moet je maken, dat is belangrijk op dit niveau. Dan wordt een wedstrijd makkelijker.”

Liverpool bleek effectiever en kwam aan het eind van de eerste helft op voorsprong. “Zij maken wel 0-1, maar er was niets aan de hand. We gaven in de rust dan ook aan dat we vooral heel veel goed deden. Na rust geven we dan gelijk onnodig een corner weg. En die gaat er in. Dan weet je dat het lastig wordt tegen zo’n ploeg als Liverpool.”

Aangeslagen

Schreuder zag dat zijn pupillen waren aangeslagen. “We kwamen onnodig achter en de jongens voelden dat ze het goed deden. Daarna weet je dat je tegen zo’n ploeg nog maar weinig kansen gaat krijgen. Die geven na een 0-2 niet veel meer weg. Maar ik vind dat we goed bij elkaar zijn gebleven. Beter dan tegen Napoli. Dat is een pluspunt. In de tweede helft probeerden we nog kansen uit te spelen, maar na de 0-3 was het gespeeld.”

De oefenmeester vond dat zijn ploeg de taken goed uitvoerden. “We stonden laag, maar dat was geen probleem. Dat heeft Ajax in het internationale voetbal vaker gedaan. De eerste helft was ook gewoon uitstekend, we gaven tot de 0-1 geen enkele kans weg. We hebben goed geleerd van de uitwedstrijd. Bij rust moesten we 2-0 voorstaan, maar zij waren efficiënter en je zag de klasse.”

Eens met Schreuder?

  • Zeker
  • Nee, het was gewoon slecht
1056+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie