‘Schoonmaakactie bij Ajax’

Foto: ‘Schoonmaakactie bij Ajax’

Ajax won in het voorbije weekend met 7-1 van Excelsior en na afloop van dat duel liet oefenmeester Alfred Schreuder zich helemaal gaan op zijn persconferentie. Hij rekende af met alles en iedereen. Een fout, aldus Aad de Mos in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

Dat betekent overigens niet dat de oud-coach van onder meer Ajax en PSV Schreuder niet snapt: “Hij heeft natuurlijk alles moeten opkroppen. Een maand lang. Wat er over hem geschreven is, wat er over de spelers geschreven is. Hij achtte het moment rijp om dat nu een keer te vertellen. Laat ik vooropstellen dat ik ervan overtuigd ben dat hij een vakman is, maar dat wil niet zeggen dat je een vakman bent op mediagebied, als je hoofdcoach bent bij Ajax.”

“Dit had hij beter niet kunnen doen”, stelt De Mos. “Hij had het beter zo kunnen laten en wat resultaten kunnen neerzetten in de komende maand: tegen Liverpool en tegen PSV op 6 november. Dan was het allemaal wel weer weggeëbd. Zo werkt het ook bij Ajax. Het is net als met eb en vloed, als het vloed is wordt het ook weer eb. Daar had hij beter op kunnen wachten, want nou geeft hij ze allemaal weer pap in de mond. Dan kunnen ze weer terugslaan.”

Schoonmaakactie

Schreuder liet zich onder meer uit over de kwalijke rol die zijn zaakwaarnemer gespeeld zou hebben bij transfers. De Ajax-trainer zei: “Er zijn niet één of twee transfers geweest, maar een stuk of zeven uitgaande transfers. Dan heb je mensen nodig met ervaring. Die hadden we op dit moment niet, dus dan heb je hulp nodig.” Was dat een uithaal in de richting van Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra? “Ik weet niet of hij dat zo bedoeld heeft. Het is een opeenhoping van feiten, het kan ook richting de RvC zijn. Het kan richting De Telegraaf zijn, het kan richting Wesley Sneijder zijn. AD, iedereen werd meegenomen in een schoonmaakactie. Het was een soort Fluwelen Revolutie van de trainer in plaats van Cruijff.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Schoonmaakactie?

  • Zeker
  • Nee
1929+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie