Schöne wijst de zwakke plek van Feyenoord aan

Foto: Schöne wijst de zwakke plek van Feyenoord aan

Feyenoord is vanavond de torenhoge favoriet voor het thuisduel met NEC, maar middenvelder Lasse Schöne gelooft in een Nijmeegse stunt in De Kuip. Geciteerd door Forza NEC wijst hij naar de speelstijl van Arne Slot en diens mannen.

“Feyenoord wil natuurlijk hoog drukzetten. Dan ontstaan er ook ruimtes. Wij moeten proberen onder die druk uit te voetballen en de ruimtes zien te benutten. Dit zijn altijd leuke wedstrijden om te spelen”, blikt Schöne vooruit. NEC maakt na de winterbreak een uitstekende indruk, vindt de Deense captain ook. “Als iemand uitvalt krijg je een kans, die moet je dan natuurlijk wel pakken. Ik denk dat een aantal jongens dat heel goed hebben gedaan.”

“Je ziet een Dirk (Proper, red.) die elke wedstrijd beter wordt. Niet alleen hij, ook Ibrahim (Cissoko, red.) die het tegen Emmen uitstekend deed en Tavsan die goed speelde.” Ook spits Nany Dimata draait steeds beter. “We hebben nu een spits die alles erin schiet. Dat is natuurlijk ook voetbal, als je vertrouwen hebt gaat het allemaal wel makkelijker. We zijn goed op weg.”

Topfitte veteraan

Ondanks zijn leeftijd miste Schöne nog geen minuut dit seizoen. Leeftijd is dus geen probleem, vindt de oud-Ajacied zelf. “Dat is een beetje een Nederlandse mentaliteit, je bent hier boven je dertigste oud. In het buitenland ben je dan ervaren. Als je écht op je tandvlees loopt moet je er natuurlijk uit, maar dat is bij mij eigenlijk nog niet het geval geweest. Als ik de 90 minuten vol kan maken, dan doe ik dat graag.”

de Kuip

Eredivisie

25 januari 2023

21:00

Feyenoord
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 20:27.

Feyenoord gaat eenvoudig winnen vanavond

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1089+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie