Schokkende beelden uit Napels: honderden hooligans hebben het op politie gemunt

Foto: Schokkende beelden uit Napels: honderden hooligans hebben het op politie gemunt

Er is grote chaos ontstaan in aanloop naar het Champions League-treffen tussen Napoli en Eintracht Frankfurt woensdagavond. In de Italiaanse stad loopt het compleet uit de hand, waar hooligans de confrontatie aangaan met de politie.

Grote ongeregeldheden in Napels

Aan het eind van de woensdagmiddag circuleren schokkende beelden vanuit Napoli. Volgens de Italiaanse en Duitse media hebben aanhangers van Eintracht in het centrum van de stad de politie met verschillende voorwerpen bekogeld. Het gaat onder meer om vuurwerk, flessen stoelen en metalen palen. Daarnaast werd er een politieauto in brand gestoken.

Volgens de berichtgeving reageerde de politie met traangas, toen het echt uit de hand liep. In de heenwedstrijd in Frankfurt waren er ook al ongeregeldheden. In Napoli zijn er momenteel zo’n driehonderd hooligans actie, waar de autoriteiten slechts twintig politiemannen ter plaatste had. Inmiddels hebben zijn zich ook teruggetrokken.

Niet welkom in stadion én stad

De Eintracht-fans zijn vanavond niet welkom in het stadion, maar toch zijn er honderden naar Napoli afgereisd. Dat werd echter verboden door de Italiaanse autoriteiten, uit angst voor ongeregeldheden. Zoals verwacht heeft een grote groep daar lak aan. Ze proberen op allerlei manier nog aan kaarten te komen.

Een gelijkspelletje na negentig minuten?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had dit voorkomen kunnen worden?

  • Ja, nog strenger optreden
  • Nee, dit soort gekken komen toch wel
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie