Saka tekent vorstelijk nieuw contract bij Arsenal

Foto: Saka tekent vorstelijk nieuw contract bij Arsenal

Bukayo Saka en Arsenal gaan langer met elkaar door. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract tot medio 2027 verlengd en gaat in het Emirates Stadium flink meer verdienen.

Saka verlengt tot medio 2027

De contractverlenging komt zeker niet als een verrassing. In de media is door beide partijen veelvuldig de wens uitgesproken met elkaar verder te willen gaan. Arsenal was erbij gebaat om de topspeler langer te binden, waarbij het Saka beloond voor zijn prestaties dit seizoen. Zo was hij in de Premier League goed voor dertien treffers en elf assists. De international had een belangrijk aandeel in de sterkste jaargang van The Gunners in tijden, al kwam het net tekort voor de landstitel.

Enorme salarisverhoging

Volgens de Engelse media krijgt Saka een enorme salarisverhoging met de deal. Naar verluidt gaat hij een jaarsalaris van ruim zeventien miljoen euro opstrijken. Dat is vier keer zoveel als zijn huidige salaris. Daarmee wordt hij in één klap de meestverdienende speler in de selectie van Mikel Arteta. Dergelijke bedragen werd in het recente verleden enkel door veelverdiener Mesut Özil vergaard.

“Het is geweldig voor de club dat Bukayo zijn contract verlengd heeft. Het behouden van onze beste jonge talenten is de sleutel tot onze vooruitgang en Bukayo vertegenwoordigt een heel belangrijk onderdeel van ons team. Nu en in de toekomst”, aldus Arteta op de clubsite. Mocht Arsenal Saka besluiten te verkopen kan het nog een stuk hoger in de boom gaan zitten. Momenteel wordt zijn transferwaarde op zo’n 110 miljoen euro geschat.

Maakt Saka de eerste goal tegen Wolves?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Saka snel bij de allerbesten ter wereld?

  • 100%!
  • Hm, net daaronder
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie